Kuřecí roláda, zeleninová omáčka a knedlík z čerstvého sýra

Romča

Efektní a zdravé lowcarb jídlo, chutná všem :)

Kuřecí roláda, zeleninová omáčka a knedlík z čerstvého sýra

Suroviny pro 2 osoby

Čeho Kolik
kuřecí prsa 1 kus
sůl 1 špetka
pepř černý mletý 1 špetka
salám chorizo 2 g
paprika kapie 0,5 kusu
zelenina kořenová 250 g
cibule 1 kus
sádlo 1 lžíce
xylitol 2 lžičky
ocet kvasný lihový 2 lžíce
sůl 1 špetka
pepř černý mletý 1 špetka
bobkový list celý sušený 2 kusy
vývar zeleninový domácí 200 ml
hořčice plnotučná 2 lžičky
smetana na vaření 250 g
máslo čerstvé 1 lžička
lučina 200 g
sůl 1 špetka
kypřící prášek do pečiva bez fosfátů 0,5 lžičky
vajíčka 2 kusy
mandlová mouka 4 lžíce

Postup přípravy

  1. Prso rozkrojíme , přes fólii lehce naklepeme , osolíme a opepříme, poklademe chorizem a kousky kapie. Pevně stočíme a svážeme potravinářským provázkem. Na sádle ze všech stran zprudka opečeme a vyjmeme.

  2. Do výpeku dáme orestovat nakrájenou cibuli a po chvíli restovaní vložíme nakrájenou zeleninu. Za stálého míchání restujeme. Přidáme xylitol a mícháme, po chvíli zalijeme vývarem, přidáme ocet, bobkový list, sůl, pepř. Vložíme roládu a vaříme doměkka. Měkkou roládu vyjmeme. Pokud je třeba , ještě chvíli zeleninu vaříme, aby byla úplně měkká. Bobkový list vyjmeme. Rozmixujeme a přilijeme smetanu, ochutíme hořčicí. Povaříme a nakonec vmícháme máslo a již nevaříme.

  3. Knedlíky: Čerstvý sýr dáme do mísy, přidáme vejce, sůl, kypřící prášek a mandlovou mouku. Všechno prošleháme a vlijeme do dvou hrnečků . Vložíme do mikrovlnky na 4 minuty. Hrnky není nutno vymazávat.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů