Kuřecí řízky a dýňový salát - LC

Laduš

Kuřecí řízky a dýňový salát - LC

Česká klasika ve velmi chutné nízkosacharidové verzi.

Postup přípravy

  1. Nejdříve jsem oloupala a očistila dýni. Nakrájela jsem ji na menší kostičky, které jsem povařila asi tři minuty v osolené vodě. Pak jsem dýni přecedila přes síto a nechala okapat.

    Je důležité dýni pohlídat a nepřevařit, ať z toho pak nemáte při míchání kaši.

    Cibuli jsem nakrájela nadrobno a osmažila dozlatova na olivovém oleji.

    Vejce jsem uvařila natvrdo - 9 minut.

    Připravila a nakrájela jsem si všechny ostatní ingredience.

  2. Když byly všechny suroviny připravené a vychladlé, dala jsem do větší mísy dýni a všechny ostatní ingredience kromě vajec. Důkladně jsem směs promíchala. Poté jsem přes sítko promáčkla vejce a opatrně jsem je zamíchala.

    Salát jsem nechala zaležet v ledničce.

    Před podáváním jsem nabrala do misky tolik salátu, kolik se sní a přimíchala jsem trochu majonézy.

  3. Kuřecí maso jsem nakrájela na medailonky, které jsem osolila a opepřila.

    Připravila jsem si misku s lupinovou moukou, dále s rozšlehanými vejci a ve třetí jsem smíchala mandlovou mouku, lahůdkové droždí a mleté vlašské ořechy. Uvedené množství mám napsané jen orientačně, nasypala jsem ingredience jen tak od oka.

    Kuřecí kousky jsem obalila a usmažila na pánvi na sádle.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte