Kuřecí řízek v LC pikantním obalu

Jídelní plán

Kuřecí řízek v LC pikantním obalu

Nízkosacharidová varianta trojobalu na řízek umí být možná lepší, než strouhanková klasika:) Řízek je výborný jak teplý, tak i studený a skvěle se hodí jako jídlo na cesty nebo na rychlý oběd.

Postup přípravy

  1. Kuřecí prsa nakrájejte na tenké plátky, případně můžete použít také stehenní řízky. Osolte a opepřete, poté je obalte v rozšlehaném vejci. V mixéru nasekejte mandle najemno, případně použijte hotovou mandlovou mouku. Smíchejte s lahůdkovým droždím, grilovacím kořením a najemno nastrouhaným parmazánem - vytvoříte tak aromatickou obalovou směs. Se složením si můžete pohrát - např. ubrat na parmazánu nebo mandlích a přidat na lůdkovém droždí či obráceně - jak vám to bude chutnat. Kuřecí řízky v této směsi obalte. Pro extra křupavost můžete řízky lehce postříkat olivovým olejem ve spreji, ale pokud dáváte přednost méně oleji, tento krok vynechejte. Pečte v troubě předehřáté na 180 °C asi 20 minut. Mandle s parmazánem se mohou snadno spálit, proto pečte opatrně a během pečení řízečky raději jednou nebo dvakrát obraťte.

    Hotové řízky podávejte s kouskem citronu pro příjemný osvěžující nádech.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte