Kuřecí řízek v LC pikantním obalu
Nízkosacharidová varianta trojobalu na řízek umí být možná lepší, než strouhanková klasika:) Řízek je výborný jak teplý, tak i studený a skvěle se hodí jako jídlo na cesty nebo na rychlý oběd.
- 40m
- 4 porce
- středně obtížné
Suroviny pro 4 osoby
Čeho | Kolik |
---|---|
kuřecí prsa | 600 g |
vejce slepičí střední, m | 1 kus |
droždí lahůdkové sušené, tebi | 50 g |
mandlová mouka | 50 g |
sýr parmazánového typu, strouhaný | 50 g |
kořenicí směs grilovací koření | 1 lžička |
olivový olej | 4 lžíce |
sůl | 0,5 lžičky |
pepř černý mletý | 3 špetky |
Postup přípravy
-
Kuřecí prsa nakrájejte na tenké plátky, případně můžete použít také stehenní řízky. Osolte a opepřete, poté je obalte v rozšlehaném vejci. V mixéru nasekejte mandle najemno, případně použijte hotovou mandlovou mouku. Smíchejte s lahůdkovým droždím, grilovacím kořením a najemno nastrouhaným parmazánem - vytvoříte tak aromatickou obalovou směs. Se složením si můžete pohrát - např. ubrat na parmazánu nebo mandlích a přidat na lůdkovém droždí či obráceně - jak vám to bude chutnat. Kuřecí řízky v této směsi obalte. Pro extra křupavost můžete řízky lehce postříkat olivovým olejem ve spreji, ale pokud dáváte přednost méně oleji, tento krok vynechejte. Pečte v troubě předehřáté na 180 °C asi 20 minut. Mandle s parmazánem se mohou snadno spálit, proto pečte opatrně a během pečení řízečky raději jednou nebo dvakrát obraťte. Hotové řízky podávejte s kouskem citronu pro příjemný osvěžující nádech.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů