Kuřecí řízek v LC pikantním obalu

Jídelní plán

Nízkosacharidová varianta trojobalu na řízek umí být možná lepší, než strouhanková klasika:) Řízek je výborný jak teplý, tak i studený a skvěle se hodí jako jídlo na cesty nebo na rychlý oběd.

Kuřecí řízek v LC pikantním obalu

Suroviny pro 4 osoby

Čeho Kolik
kuřecí prsa 600 g
vejce slepičí střední, m 1 kus
droždí lahůdkové sušené, tebi 50 g
mandlová mouka 50 g
sýr parmazánového typu, strouhaný 50 g
kořenicí směs grilovací koření 1 lžička
olivový olej 4 lžíce
sůl 0,5 lžičky
pepř černý mletý 3 špetky

Postup přípravy

  1. Kuřecí prsa nakrájejte na tenké plátky, případně můžete použít také stehenní řízky. Osolte a opepřete, poté je obalte v rozšlehaném vejci. V mixéru nasekejte mandle najemno, případně použijte hotovou mandlovou mouku. Smíchejte s lahůdkovým droždím, grilovacím kořením a najemno nastrouhaným parmazánem - vytvoříte tak aromatickou obalovou směs. Se složením si můžete pohrát - např. ubrat na parmazánu nebo mandlích a přidat na lůdkovém droždí či obráceně - jak vám to bude chutnat. Kuřecí řízky v této směsi obalte. Pro extra křupavost můžete řízky lehce postříkat olivovým olejem ve spreji, ale pokud dáváte přednost méně oleji, tento krok vynechejte. Pečte v troubě předehřáté na 180 °C asi 20 minut. Mandle s parmazánem se mohou snadno spálit, proto pečte opatrně a během pečení řízečky raději jednou nebo dvakrát obraťte. Hotové řízky podávejte s kouskem citronu pro příjemný osvěžující nádech.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů