- 25m
- 1 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Hranolky | |
---|---|
0,5 kusu |
0,5 kusu |
1 špetka |
1 špetka |
1 lžička |
1 lžička |
1 špetka |
1 špetka |
1 špetka |
1 špetka |
0,3 lžičky |
0,3 lžičky |
1 lžička |
1 lžička |
Prso | |
200 g |
200 g |
2 špetky |
2 špetky |
1 špetka |
1 špetka |
1 lžička |
1 lžička |
1 kus |
1 kus |
Dip | |
1 kus |
1 kus |
1 špetka |
1 špetka |
1 špetka |
1 špetka |
1 lžička |
1 lžička |
4 lžičky |
4 lžičky |
Postup přípravy
-
Celer oloupu, nakrájím na hranolky a uvařím 1-2 minuty v osolené vodě.
V misce smíchám uzenou papriku, pepř, trošku granulovaného česneku a kari. Malinko přidám oleje , promíchám a hranolky v této směsi obalím. Pak je poskládám na plech s pečícím papírem a peču v troubě na 180 st. Peču asi 10-15 minut, aby byly na skus.
-
Kuřecí prso rozkrojím , osolím, opepřím a na kousku sádla opeču z obou stran. Na stejné pánvi udělám volské oko.
Na dip vše společně rozmixuji.
Makronutrienty
32%
38%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 449 kJ | 3 860 kJ |
Kalorická hodnota | 107 kcal | 923 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
6,36 g
1,01 g |
54,7 g
8,68 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,636 SVJ | 5,47 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
6,14 g
1,3 g |
52,8 g
11,1 g |
Bílkoviny | 7,54 g | 64,8 g |
Sůl | 0,665 g | 5,71 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů