Rychlý a zdravý oběd nebo večeře. Na přípravu kaše jsem použila zbytek dýně a patizonu, ale můžete zkusit zaexperimentovat s tím, co zrovna máte doma vy.
- 20m
- 1 porce
- jednoduché
Potřebné suroviny
150 g |
150 g |
150 g |
150 g |
1 stroužek |
1 stroužek |
3 lžičky |
3 lžičky |
1 lžička |
1 lžička |
1 hrst |
1 hrst |
1 kus |
1 kus |
1 kus |
1 kus |
200 g |
200 g |
1 lžička |
1 lžička |
Postup přípravy
-
Kuřecí prso osolím a opepřím a restuji na lžíčce olivováho oleje dokud není hotové. Pokud mi přijde, že je kuře už dost orestované zvenku, ale vevnitř stále syrové, podliju ho trochuou vody a přiklopím pokličkou.
Na přípravu kaše si nejprve nakrájím nadrobno šalotku a česnek a restuji na lžičce olivového oleje. Po chvíli přidám na větší kousky nakrájenou dýni a patizon. Osolím, opepřím, podleju trochou vodu a dusím doměkka. Poté rozmixuji tyčovým mixérem a případně dochutím.
Listy rukoly a nakrájená rajčata promíchám se lžičkou olivového oleje a lžičkou citronovou šťávou, solí a pepřm. Pak už jen vše servíruji na talíř.
Makronutrienty
27%
50%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 310 kJ | 2 117 kJ |
Kalorická hodnota | 74 kcal | 506 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
3,93 g
1,84 g |
26,9 g
12,6 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,393 SVJ | 2,69 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
3,49 g
0,518 g |
23,8 g
3,54 g |
Bílkoviny | 7,4 g | 50,6 g |
Sůl | 0,315 g | 2,15 g |
Alergeny
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů