Kuřecí prso se smetanovo-špenátovou omáčkou a batátové hranolky

Lenny73

Krásný den a dobrou chuť, pro více klikni: @hrisny_lowcarb https://www.instagram.com/hrisny_lowcarb/profilecard/...

Kuřecí prso se smetanovo-špenátovou omáčkou a batátové hranolky

Suroviny pro 1 osobu

Čeho Kolik
kuřecí prsa 1 kus
česnek stroužky 2 kusy
máslo přepuštěné, ghí 1 lžička
sůl 2 špetky
pepř černý mletý 1 špetka
špenát, čerstvé listy 2 hrsti
smetana na vaření 100 g
česnek stroužky 1 kus
sůl 1 špetka
pepř černý mletý 1 špetka
batáty, sladké brambory 150 g
olivový olej 0,5 lžičky
chilli mleté - kajenský pepř 1 špetka
sůl 1 špetka

Postup přípravy

  1. Maso nakořeníme a potřeme česnekem, poté zprudka osmahneme na másle z obou stran a dáme na 180 stupňů do trouby na cca 20 minut.

  2. Na pánvi, s výpekem z kuřete, podusíme špenát s česnekem, poté přilijeme smetanu a redukujeme do požadované hustoty, osolíme a opepříme.

  3. Batát omyjeme, nakrájíme a promícháme s olejem a kořením, pečeme na 180 stupňů doměkka.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů