Výborný lowcarb oběd, efektní a zdravý.
- 1h
- 2 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Maso | |
---|---|
2 kusy |
2 kusy |
4 špetky |
4 špetky |
2 špetky |
2 špetky |
1 lžička |
1 lžička |
1 lžička |
1 lžička |
Náplň | |
1 kus |
1 kus |
4 kusy |
4 kusy |
1 lžíce |
1 lžíce |
2 kusy |
2 kusy |
1 lžička |
1 lžička |
1 špetka |
1 špetka |
1 špetka |
1 špetka |
Květákové pyré | |
1 kus |
1 kus |
2 kusy |
2 kusy |
1 kus |
1 kus |
2 špetky |
2 špetky |
1 špetka |
1 špetka |
1 lžíce |
1 lžíce |
200 g |
200 g |
Postup přípravy
-
Kuřecí prsa nařízneme tak, aby vznikla kapsa, osolíme a opepříme a naplníme směsí (vše jen umixujeme), spíchneme párátky nebo jehlou, a opečeme na oleji. Trošku podle potřeby podlijeme vodou a upečeme doměkka. Nakonec do výpeku dáme máslo.
Na másle zpěníme nakrájenou cibuli a nasekaný česnek, přidáme nakrájené růžičky květáku, osolíme a opepříme. Podlijeme trochou smetany a podusíme. Vše rozmixujeme.
Makronutrienty
27%
48%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 367 kJ | 3 226 kJ |
Kalorická hodnota | 87,8 kcal | 771 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
4,53 g
2,39 g |
39,8 g
21 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,453 SVJ | 3,98 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
4,32 g
2,73 g |
37,9 g
24 g |
Bílkoviny | 8,17 g | 71,8 g |
Sůl | 0,537 g | 4,72 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů