- 15m
- 1 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Maso | |
---|---|
200 g |
200 g |
2 špetky |
2 špetky |
1 špetka |
1 špetka |
1 špetka |
1 špetka |
1 lžička |
1 lžička |
Kedlubna | |
1 kus |
1 kus |
1 špetka |
1 špetka |
1 lžička |
1 lžička |
Ještě | |
0,5 kusu |
0,5 kusu |
1 lžička |
1 lžička |
1 špetka |
1 špetka |
1 špetka |
1 špetka |
udělat volské oko 1 kus |
1 kus |
Postup přípravy
-
Kuřecí prso osolíme, opepříme a posypeme trochou kari. Z obou stran opečeme na ghí.
Kedlubnu oloupeme a nastrouháme na hrubém struhadle. Dáme na rozpuštěné ghí a osolíme , podusíme.
Avokádo pokapeme citrónovou šťávou, osolíme a opepříme.
Podáváme s čerstvou zeleninou.
Makronutrienty
14%
54%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 542 kJ | 2 400 kJ |
Kalorická hodnota | 130 kcal | 574 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
3,33 g
0,612 g |
14,7 g
2,71 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,333 SVJ | 1,47 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
7,52 g
2,32 g |
33,3 g
10,3 g |
Bílkoviny | 12,5 g | 55,3 g |
Sůl | 1,09 g | 4,81 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů