Kuřecí prso, dušená kedlubna, vejce a avokádo
- 15m
- 1 porce
- středně obtížné
- Dušení
- Lchf, low carb
- Obědy a večeře
- Orestování
- Paleo
- Primal
- Vaříme ze základu
- Whole30
- Záchranářské recepty
Suroviny pro 1 osobu
Čeho | Kolik |
---|---|
kuřecí prsa | 200 g |
sůl | 2 špetky |
pepř černý mletý | 1 špetka |
kořenicí směs kari, jemné | 1 špetka |
máslo přepuštěné, ghí | 1 lžička |
kedlubna | 1 kus |
sůl | 1 špetka |
máslo přepuštěné, ghí | 1 lžička |
avokádo | 0,5 kusu |
citronová šťáva, čerstvá | 1 lžička |
sůl | 1 špetka |
pepř černý mletý | 1 špetka |
vajíčka | 1 kus |
Postup přípravy
-
Kuřecí prso osolíme, opepříme a posypeme trochou kari. Z obou stran opečeme na ghí. Kedlubnu oloupeme a nastrouháme na hrubém struhadle. Dáme na rozpuštěné ghí a osolíme , podusíme. Avokádo pokapeme citrónovou šťávou, osolíme a opepříme. Podáváme s čerstvou zeleninou.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů