Kuřecí prsa v sýrové omáčce a kedlubňáky - LC

Výborný nízkosacharidový oběd od Kačenky Kolníkové...je to celkem rychlé a ještě si pochutnáte :)

Kuřecí prsa v sýrové omáčce a kedlubňáky - LC

Suroviny pro 2 osoby

Čeho Kolik
kuřecí prsa 2 kusy
sůl 2 špetky
pepř černý mletý 2 špetky
máslo přepuštěné, ghí 1 lžička
smetana ke šlehání, šlehačka 1 kus
bazalka čerstvá 1 snítka
rozmarýn 2 snítky
sýr s modrou plísní, niva 20 g
hermelín, sýr s bílou plísní na povrchu 50 g
sýr gouda 20 g
ořechy pekanové 10 g
olivy černé 10 kusů
sýr parmazánového typu, strouhaný 10 g

Postup přípravy

  1. Omytá a osušená kuřecí prsa lehce osolit,opepřit(prsa nenaklepávám, jen když je prso moc velké tak ho podélně rozříznu na dvě půlky). Lehce orestovat na pánvičce s ghí.

  2. Maso přendat do pekáčku i s výpekem a zalít jednou nebo dvěma vysoko% smetany. Přidat trošku koření já dala bazalku a snítky rozmarýnu. Dát zapéct do trouby tak na 20 minut.

  3. Poté vyndat zasypat nastrouhanou nivou, goudou a kousky hermoše… můžou být i jiné sýry…ještě chvilku zapéct v troubě až se sýry rozpustí… podle svých chutí si dokoreňte. Já jsem si to posypala kousky pekanových oříšků, oliv a parmazánem???? ta chuť sýru s oříšky je skvělá ????

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů