Kuřecí prsa se smetanovou omáčkou z parmazánu a hořčice
Jednoduchý recept pro low carb dietu.
- 30m
- 3 porce
- středně obtížné
Suroviny pro 3 osoby
Čeho | Kolik |
---|---|
kuřecí prsa | 540 g |
olivový olej | 3 lžíce |
smetana ke šlehání, šlehačka | 200 g |
sýr parmazánového typu | 80 g |
hořčice plnotučná | 2 lžičky |
hořčice dijonská | 1 lžička |
pepř černý | 0,5 lžičky |
sůl | 0,5 lžičky |
Postup přípravy
-
1. Kuřecí prsa očistěte a na olivovém oleji opečte z obou stran na rozpálené pánvi nebo hrnci, který má poklici (tu budeme potřebovat později) 2. Až bude maso akorát rovnoměrně do zlatova opečené, vyjměte z hrnce. Pokud se na povrchu pánve lehce přichytila šťáva, můžete do pánve přidat trochu vody a zamíchat, aby se pustila. Ale nevylévat, pokud není spálená. Dodá nám lepší chuť. 3. Přilijte smetanu, přisypte na jemno nastrouhaný parmazán, ochuťte hořčicí, solí a pepřem dle chuti. Vše rozmíchejte. 4. Poté znovu vložte maso a přiklopte poklicí. Nechte chvíli zvolna probublávat. Aby se maso dodělalo i uvnitř a nebylo syrové. 5. Podáváme s libovolnou přílohou či salátem.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů