Kuřecí prsa se smetanovou omáčkou z parmazánu a hořčice

Jednoduchý recept pro low carb dietu.

Kuřecí prsa se smetanovou omáčkou z parmazánu a hořčice

Suroviny pro 3 osoby

Čeho Kolik
kuřecí prsa 540 g
olivový olej 3 lžíce
smetana ke šlehání, šlehačka 200 g
sýr parmazánového typu 80 g
hořčice plnotučná 2 lžičky
hořčice dijonská 1 lžička
pepř černý 0,5 lžičky
sůl 0,5 lžičky

Postup přípravy

  1. 1. Kuřecí prsa očistěte a na olivovém oleji opečte z obou stran na rozpálené pánvi nebo hrnci, který má poklici (tu budeme potřebovat později) 2. Až bude maso akorát rovnoměrně do zlatova opečené, vyjměte z hrnce. Pokud se na povrchu pánve lehce přichytila šťáva, můžete do pánve přidat trochu vody a zamíchat, aby se pustila. Ale nevylévat, pokud není spálená. Dodá nám lepší chuť. 3. Přilijte smetanu, přisypte na jemno nastrouhaný parmazán, ochuťte hořčicí, solí a pepřem dle chuti. Vše rozmíchejte. 4. Poté znovu vložte maso a přiklopte poklicí. Nechte chvíli zvolna probublávat. Aby se maso dodělalo i uvnitř a nebylo syrové. 5. Podáváme s libovolnou přílohou či salátem.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů