Jednoduchý recept pro low carb dietu.
- 30m
- 3 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
540 g |
540 g |
3 lžíce |
3 lžíce |
200 g |
200 g |
80 g |
80 g |
2 lžičky |
2 lžičky |
1 lžička |
1 lžička |
0,5 lžičky |
0,5 lžičky |
0,5 lžičky |
0,5 lžičky |
Postup přípravy
-
1. Kuřecí prsa očistěte a na olivovém oleji opečte z obou stran na rozpálené pánvi nebo hrnci, který má poklici (tu budeme potřebovat později)
2. Až bude maso akorát rovnoměrně do zlatova opečené, vyjměte z hrnce. Pokud se na povrchu pánve lehce přichytila šťáva, můžete do pánve přidat trochu vody a zamíchat, aby se pustila. Ale nevylévat, pokud není spálená. Dodá nám lepší chuť.
3. Přilijte smetanu, přisypte na jemno nastrouhaný parmazán, ochuťte hořčicí, solí a pepřem dle chuti. Vše rozmíchejte.
4. Poté znovu vložte maso a přiklopte poklicí. Nechte chvíli zvolna probublávat. Aby se maso dodělalo i uvnitř a nebylo syrové.
5. Podáváme s libovolnou přílohou či salátem.
Makronutrienty
4%
52%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 886 kJ | 2 570 kJ |
Kalorická hodnota | 212 kcal | 614 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
1,39 g
0,839 g |
4,03 g
2,43 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,139 SVJ | 0,403 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
14,8 g
7,24 g |
42,9 g
21 g |
Bílkoviny | 17,8 g | 51,6 g |
Sůl | 0,773 g | 2,24 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů