Kuřecí prsa s šumivým vínem, rakytníkem a pomerančem
- 1h
- 1 porce
- středně obtížné
Suroviny pro 1 osobu
Čeho | Kolik |
---|---|
kuřecí prsa | 1 kus |
sekt demi sec, šumivé víno | 50 g |
rakytník řešetlákovitý | 10 g |
pomeranč | 1 kus |
sůl | 1 špetka |
pepř černý mletý | 1 špetka |
rozmarýn | 1 snítka |
Postup přípravy
-
Maso mírně naklepeme, osolíme, opepříme a vložíme do zapékací misky. Na maso dáme rakytník, obložíme pomerančem nakrájeným i s kůrou na plátky, přidáme větvičku tymiánu a podlijeme šumivým vínem.
-
Dusíme zakryté poklicí cca 45 minut v mírně vyhřáté troubě, aby se kuře nepeklo moc prudce a nevysušilo se. Jako příloha se hodí rýže.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů