Kuřecí prsa s šumivým vínem, rakytníkem a pomerančem

Marcela Šlehofrová - Vaříme bez tuku

Kuřecí prsa s šumivým vínem, rakytníkem a pomerančem

Suroviny pro 1 osobu

Čeho Kolik
kuřecí prsa 1 kus
sekt demi sec, šumivé víno 50 g
rakytník řešetlákovitý 10 g
pomeranč 1 kus
sůl 1 špetka
pepř černý mletý 1 špetka
rozmarýn 1 snítka

Postup přípravy

  1. Maso mírně naklepeme, osolíme, opepříme a vložíme do zapékací misky. Na maso dáme rakytník, obložíme pomerančem nakrájeným i s kůrou na plátky, přidáme větvičku tymiánu a podlijeme šumivým vínem.

  2. Dusíme zakryté poklicí cca 45 minut v mírně vyhřáté troubě, aby se kuře nepeklo moc prudce a nevysušilo se. Jako příloha se hodí rýže.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů