- 1h
- 1 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Maso | |
---|---|
1 kus |
1 kus |
50 g |
50 g |
10 g |
10 g |
1 kus |
1 kus |
1 špetka |
1 špetka |
1 špetka |
1 špetka |
1 snítka |
1 snítka |
Postup přípravy
-
Maso mírně naklepeme, osolíme, opepříme a vložíme do zapékací misky.
Na maso dáme rakytník, obložíme pomerančem nakrájeným i s kůrou na plátky, přidáme větvičku tymiánu a podlijeme šumivým vínem.
-
Dusíme zakryté poklicí cca 45 minut v mírně vyhřáté troubě, aby se kuře nepeklo moc prudce a nevysušilo se.
Jako příloha se hodí rýže.
Makronutrienty
45%
49%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 541 kJ | 2 170 kJ |
Kalorická hodnota | 129 kcal | 519 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
13,2 g
8,57 g |
53,1 g
34,4 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 1,32 SVJ | 5,31 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
1,92 g
0,346 g |
7,72 g
1,39 g |
Bílkoviny | 14,3 g | 57,4 g |
Sůl | 0,499 g | 2 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů