- 30m
- 2 porce
- jednoduché
Potřebné suroviny
Maso | |
---|---|
2 kusy |
2 kusy |
120 g |
120 g |
1 kus |
1 kus |
brusinkový kompot, sterilované brusinky 20 g |
20 g |
1 špetka |
1 špetka |
1 špetka |
1 špetka |
sýr parmazánového typu, strouhaný 40 g |
40 g |
Postup přípravy
-
Maso naklepeme, osolíme a opepříme.
-
Kaki oloupeme nakrájím na plátky a na sucho opečeme na pánvi s nepřilnavým povrchem. Opékáme jen chvilku, aby ovoce trochu zhnědlo, ale nerozvařilo se. Vyndáme z pánve.
-
Na stejné pánvi opečeme oloupanou a na měsíčky rozebranou mandarinku. Opět restujeme jen tak dlouho, aby mandarinky lehce zhnědly, ale nepustily šťávu.
-
Na stejné pánvi orestujeme maso. Maso vyjmeme z pánve, posypeme nastrouhaným parmezánem a udržujeme v teple.
-
Do pánve vrátíme opečené ovoce, podlijeme cca 3 lžícemi vody, přidáme zavařené brusinky, sůl a pepř. Povaříme za stálého míchání cca 2 minuty.
Podáváme s rýží nebo se zeleninovým salátem.
Makronutrienty
22%
65%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 503 kJ | 1 914 kJ |
Kalorická hodnota | 120 kcal | 457 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
5,68 g
3,67 g |
21,6 g
14 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,568 SVJ | 2,16 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
3,26 g
1,19 g |
12,4 g
4,52 g |
Bílkoviny | 16,5 g | 62,6 g |
Sůl | 0,418 g | 1,59 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů