Kuřecí prsa s exotickým ovocem

Marcela Šlehofrová - Vaříme bez tuku

Účastní se soutěže: Osvědčené kuchařské trumfy

Kuřecí prsa s exotickým ovocem

Postup přípravy

  1. Maso naklepeme, osolíme a opepříme.

  2. Kaki oloupeme nakrájím na plátky a na sucho opečeme na pánvi s nepřilnavým povrchem. Opékáme jen chvilku, aby ovoce trochu zhnědlo, ale nerozvařilo se. Vyndáme z pánve.

  3. Na stejné pánvi opečeme oloupanou a na měsíčky rozebranou mandarinku. Opět restujeme jen tak dlouho, aby mandarinky lehce zhnědly, ale nepustily šťávu.

  4. Na stejné pánvi orestujeme maso. Maso vyjmeme z pánve, posypeme nastrouhaným parmezánem a udržujeme v teple.

  5. Do pánve vrátíme opečené ovoce, podlijeme cca 3 lžícemi vody, přidáme zavařené brusinky, sůl a pepř. Povaříme za stálého míchání cca 2 minuty.

    Podáváme s rýží nebo se zeleninovým salátem.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte