Kuřecí prsa s bylinkovou omáčkou, celerové a okurkové hranolky
Další můj lowcarb oběd... Pěkný den plný dobrého jídla, pro inspiraci: https://instagram.com/hrisny_lowcarb?igshid=NGExMmI2YTkyZg==
- 30m
- 2 porce
- středně obtížné
- Lchf, low carb
- Mixér
- Obědy a večeře
- Orestování
- Párty
- Pečení
- Primal
- Vaření
- Vaříme ze základu
- Záchranářské recepty
Suroviny pro 2 osoby
Čeho | Kolik |
---|---|
kuřecí prsa | 2 kusy |
máslo přepuštěné, ghí | 1 lžička |
sůl | 2 špetky |
pepř černý mletý | 2 špetky |
celer | 0,5 kusu |
kořenicí směs provensálské bylinky | 1 lžička |
olivový olej | 1 lžička |
sůl | 1 špetka |
pepř černý mletý | 1 špetka |
bylinky čerstvé směs | 1 hrst |
vývar zeleninový domácí | 100 ml |
smetana na vaření | 100 ml |
sůl | 1 špetka |
pepř černý mletý | 1 špetka |
Postup přípravy
-
Prsa osolíme, opepříme a opečeme na másle dozlatova.
-
Celer oloupeme a nakrájíme na hranolky. Dochutíme bylinkami, soli, pepřem a promícháme s olejem. Pečeme na 190 stupňů dozlatova.
-
Do mixéru nalijeme vývar, přidáme bylinky, sůl, pepř a vymixujeme dohladka. Poté přelijeme do rendlíku, zredukujeme přebytečnou tekutinu, zalijeme smetanou a svaříme na požadovanou hustotu.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů