Další můj lowcarb oběd...
Pěkný den plný dobrého jídla, pro inspiraci:
https://instagram.com/hrisny_lowcarb?igshid=NGExMmI2YTkyZg==
- 30m
- 2 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Maso | |
---|---|
2 kusy |
2 kusy |
1 lžička |
1 lžička |
2 špetky |
2 špetky |
2 špetky |
2 špetky |
Celerové hranolky | |
0,5 kusu |
0,5 kusu |
kořenicí směs provensálské bylinky 1 lžička |
1 lžička |
1 lžička |
1 lžička |
1 špetka |
1 špetka |
1 špetka |
1 špetka |
Omáčka | |
(oregano klasické, oregano pikantní, tymián, rozmarýn) 1 hrst |
1 hrst |
100 ml |
100 ml |
100 ml |
100 ml |
1 špetka |
1 špetka |
1 špetka |
1 špetka |
Postup přípravy
-
Prsa osolíme, opepříme a opečeme na másle dozlatova.
-
Celer oloupeme a nakrájíme na hranolky. Dochutíme bylinkami, soli, pepřem a promícháme s olejem. Pečeme na 190 stupňů dozlatova.
-
Do mixéru nalijeme vývar, přidáme bylinky, sůl, pepř a vymixujeme dohladka. Poté přelijeme do rendlíku, zredukujeme přebytečnou tekutinu, zalijeme smetanou a svaříme na požadovanou hustotu.
Makronutrienty
19%
62%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 394 kJ | 1 899 kJ |
Kalorická hodnota | 94,1 kcal | 454 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
3,63 g
1,06 g |
17,5 g
5,12 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,363 SVJ | 1,75 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
3,49 g
1,65 g |
16,8 g
7,96 g |
Bílkoviny | 11,7 g | 56,4 g |
Sůl | 0,666 g | 3,21 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů