- 1h
- 4 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Maso | |
---|---|
4 kusy |
4 kusy |
5 kusů |
5 kusů |
200 g |
200 g |
200 ml |
200 ml |
1 lžička |
1 lžička |
1 špetka |
1 špetka |
1 g |
1 g |
1 hrst |
1 hrst |
1 lžíce |
1 lžíce |
Postup přípravy
-
Kuřecí prsa rozkrojte na plátky a osolte.
Rohlíky nakrájejte na kostičky.
Přidejte slaninu nakrájenou na kostičky, nasekanou petrželku, mléko, žloutky a trošku muškátového oříšku.
Nakonec vmíchejte sníh a osolte a opepřete.
-
Pekáček vymažte máslem.
Na dno rozprostřete maso a to pokryjte připravenou směsí.
Nádivku pokladne kousíčky másla.
Pečte na 180 stupňů do zlatova.
Makronutrienty
32%
47%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 759 kJ | 3 283 kJ |
Kalorická hodnota | 181 kcal | 785 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
11,2 g
1,08 g |
48,6 g
4,68 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 1,12 SVJ | 4,86 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
7,52 g
3,07 g |
32,5 g
13,3 g |
Bílkoviny | 16,7 g | 72,5 g |
Sůl | 1 g | 4,33 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů