Kuřecí prsa plněná čedarem a šunkou s květákovou přílohou

Oli

Zdravý, lákavý lowcarb oběd či večeře. Děkujeme Romaně Važanské za recept :)

Kuřecí prsa plněná čedarem a šunkou s květákovou přílohou

Suroviny pro 2 osoby

Čeho Kolik
kuřecí prsa 2 kusy
sýr čedar, cheddar 50 g
šunka, (kvalitní výběrová nebo nejvyšší jakosti) 70 g
sůl 2 špetky
pepř černý mletý 2 špetky
kořenicí směs grilovací koření 1 lžička
olivový olej 1 lžíce
máslo čerstvé 1 lžička
květák 0,5 kusu
mrkev 1 kus
cibule 1 kus
olivový olej 1 lžička
máslo čerstvé 1 lžička
pažitka nať čerstvá 1 lžíce
česnek stroužky 3 kusy
sůl 1 špetka
pepř černý mletý 1 špetka

Postup přípravy

  1. Na oleji s máslem orestujeme nakrájenou cibuli, přidáme na hrubém struhadle nastrouhaný květák, mrkev a česnek.Osolíme a opepříme a za stálého míchání orestujeme . Podle potřeby trošku podlijeme vodou. Příloha je hotová během pár minut, musí být na zkus. Nakonec do ní vmícháme nasekanou pažitku.

  2. Kuřecí prsa rozkrojíme, ale nedokrojíme (na motýlka). Lehce naklepeme přes folii, osolíme a opepříme, poklademe šunkou a čedarem. Pevně zabalíme a spíchneme párátky. Posypeme grilovacím kořením a opečeme na oleji s máslem.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů