Kuřecí prsa na paprice s hlívou ústřičnou

Marcela Šlehofrová - Vaříme bez tuku

Máme moc rádi hlívu.

Kuřecí prsa na paprice s hlívou ústřičnou

Suroviny pro 2 osoby

Čeho Kolik
kuřecí prsa 250 g
hlíva ústřičná, čerstvá 250 g
cibule 50 g
hladká mouka pšeničná 1 lžíce
vývar drůbeží domácí 500 ml
paprika sladká mletá 1 lžička
kmín drcený 0,5 lžičky
sůl 2 špetky
pepř černý mletý 1 špetka
pórek 50 g

Postup přípravy

  1. Cibuli a hlívu nakrájíme na kousky, podlijeme trochou vývaru. Okořeníme paprikou, kmínem, solí a pepřem. Vaříme, až hlíva změkne.

  2. V malém množství vody rozmícháme mouku, přidáme do hrnce, podlijeme vývarem a vaříme cca 10 minut.

  3. Maso nakrájíme přes vlákno na velmi tenké plátky. Hodíme do omáčky a necháme povařit 2–3 minuty. Servírujeme s rýží, ozdobené kolečky pórku.

  4. Kuřecí prsa, která necháme povařit jen takto krátkou dobu zůstávají krásně šťavnatá. Navíc neztratí téměř nic ze svojí hmotnosti, takže na porci nám stačí menší množství masa. Na druhou stranu nemůžeme očekávat, že budeme mít z takto připraveného masa vývar. Jídlo by mělo být spíš husté, s malým množstvím omáčky.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů