Kuřecí prsa na paprice s hlívou ústřičnou
Máme moc rádi hlívu.
- 45m
- 2 porce
- středně obtížné
Suroviny pro 2 osoby
Čeho | Kolik |
---|---|
kuřecí prsa | 250 g |
hlíva ústřičná, čerstvá | 250 g |
cibule | 50 g |
hladká mouka pšeničná | 1 lžíce |
vývar drůbeží domácí | 500 ml |
paprika sladká mletá | 1 lžička |
kmín drcený | 0,5 lžičky |
sůl | 2 špetky |
pepř černý mletý | 1 špetka |
pórek | 50 g |
Postup přípravy
-
Cibuli a hlívu nakrájíme na kousky, podlijeme trochou vývaru. Okořeníme paprikou, kmínem, solí a pepřem. Vaříme, až hlíva změkne.
-
V malém množství vody rozmícháme mouku, přidáme do hrnce, podlijeme vývarem a vaříme cca 10 minut.
-
Maso nakrájíme přes vlákno na velmi tenké plátky. Hodíme do omáčky a necháme povařit 2–3 minuty. Servírujeme s rýží, ozdobené kolečky pórku.
-
Kuřecí prsa, která necháme povařit jen takto krátkou dobu zůstávají krásně šťavnatá. Navíc neztratí téměř nic ze svojí hmotnosti, takže na porci nám stačí menší množství masa. Na druhou stranu nemůžeme očekávat, že budeme mít z takto připraveného masa vývar. Jídlo by mělo být spíš husté, s malým množstvím omáčky.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů