Kuřecí prsa na paprice s hlívou ústřičnou

Marcela Šlehofrová - Vaříme bez tuku

Kuřecí prsa na paprice s hlívou ústřičnou

Máme moc rádi hlívu.

Postup přípravy

  1. Cibuli a hlívu nakrájíme na kousky, podlijeme trochou vývaru. Okořeníme paprikou, kmínem, solí a pepřem. Vaříme, až hlíva změkne.

  2. V malém množství vody rozmícháme mouku, přidáme do hrnce, podlijeme vývarem a vaříme cca 10 minut.

  3. Maso nakrájíme přes vlákno na velmi tenké plátky. Hodíme do omáčky a necháme povařit 2–3 minuty.

    Servírujeme s rýží, ozdobené kolečky pórku.

  4. Kuřecí prsa, která necháme povařit jen takto krátkou dobu zůstávají krásně šťavnatá. Navíc neztratí téměř nic ze svojí hmotnosti, takže na porci nám stačí menší množství masa. Na druhou stranu nemůžeme očekávat, že budeme mít z takto připraveného masa vývar.

    Jídlo by mělo být spíš husté, s malým množstvím omáčky.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte