Máme moc rádi hlívu.
- 45m
- 2 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Maso | |
---|---|
250 g |
250 g |
250 g |
250 g |
50 g |
50 g |
1 lžíce |
1 lžíce |
500 ml |
500 ml |
1 lžička |
1 lžička |
0,5 lžičky |
0,5 lžičky |
2 špetky |
2 špetky |
1 špetka |
1 špetka |
50 g |
50 g |
Postup přípravy
-
Cibuli a hlívu nakrájíme na kousky, podlijeme trochou vývaru. Okořeníme paprikou, kmínem, solí a pepřem. Vaříme, až hlíva změkne.
-
V malém množství vody rozmícháme mouku, přidáme do hrnce, podlijeme vývarem a vaříme cca 10 minut.
-
Maso nakrájíme přes vlákno na velmi tenké plátky. Hodíme do omáčky a necháme povařit 2–3 minuty.
Servírujeme s rýží, ozdobené kolečky pórku.
-
Kuřecí prsa, která necháme povařit jen takto krátkou dobu zůstávají krásně šťavnatá. Navíc neztratí téměř nic ze svojí hmotnosti, takže na porci nám stačí menší množství masa. Na druhou stranu nemůžeme očekávat, že budeme mít z takto připraveného masa vývar.
Jídlo by mělo být spíš husté, s malým množstvím omáčky.
Makronutrienty
30%
61%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 200 kJ | 1 119 kJ |
Kalorická hodnota | 47,8 kcal | 268 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
3,06 g
0,419 g |
17,1 g
2,35 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,306 SVJ | 1,71 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
0,946 g
2,68 g |
5,3 g
15 g |
Bílkoviny | 6,26 g | 35,1 g |
Sůl | 0,695 g | 3,89 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů