Kuřecí prsa na medu s bulgurem, mandlemi a brusinkami

Jídelní plán

Patřím k těm, kdo milují maso doplněno sladkou chutí. V tomto receptu jsme těch "sladkostí" použila docela hodně, přesto je výsledek naprosto báječný. Vše se dokonale snoubí a závěrečný pomeranč vše jen skvěle podtrhne. Neváhejte, není na tom nic těžkého.

Kuřecí prsa na medu s bulgurem, mandlemi a brusinkami

Suroviny pro 1 osobu

Čeho Kolik
kuřecí prsa 150 g
sůl 1 špetka
paprika sladká mletá 1 špetka
kakaové máslo 1 lžička
med včelí 1 lžíce
skořice mletá 1 špetka
bulgur 60 g
brusinky sušené 15 g
mandle 10 g
sůl 1 lžička
kakaové máslo 1 lžička
kokosové mléko 10 ml
pomeranč 1 plátek

Postup přípravy

  1. Kuřecí prsa omyjte, osušte a zbavte všeho, co na nich nechcete. Poté je rozřežte zešikma na menší plátky, které osolte a posypte parikou.

    Kuřecí prsa omyjte, osušte a zbavte všeho, co na nich nechcete. Poté je rozřežte zešikma na menší plátky, které osolte a posypte parikou.

  2. V pánvi rozehřejte trochu kakaového másla (kdo nemá, může klidně použít olej) a zprudka na něm prsa z obou stran orestujte. Pak přidejte lžíci medu (doporučuji nejprve méně, abyste šťávu neměli příliš sladkou, med se dá kdykoli přidat) a podlijte trochou vody. Přihoďte špetku mleté skořice. Maso nechte podusit pod poklicí doměkka. Občas otočte, aby se šťáva dostala na každý kousek.

  3. Mezitím si uvařte bulgur dle tradičního postupu (poměr 1:2 bulgur/voda). Mandle a brusinky nahrubo pokrájejte a vhoďte do hrnce na rozehřáté kakaové máslo. Nechejte mírně opražit, ale občas promíchejte.

  4. Nakonec k mandlím a brusinkám přisypte uvařený bulgur, promíchejte a přidejte lžičku kokosového mléka (kdo ho má rád, může si dle chuti dopřát i víc). Osolte do požadované chuti.

    Nakonec k mandlím a brusinkám přisypte uvařený bulgur, promíchejte a přidejte lžičku kokosového mléka (kdo ho má rád, může si dle chuti dopřát i víc). Osolte do požadované chuti.

  5. Obě dobroty přendejte na talíř, maso přelijte medovou šťávou (máte-li čas, nechte chvíli zredukovat a šťáva bude hustší). Jako chuťově vhodnou ozdobu doporučuji kolečko pomeranče.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů