Máte rádi vůni Indie, její chutě?
Tento zajímavý recept nám poskytla Ruth Šormová :)
- 30m
- 3 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Směs | |
---|---|
2 kusy |
2 kusy |
1 kus |
1 kus |
100 g |
100 g |
1 kus |
1 kus |
1 lžíce |
1 lžíce |
1 lžička |
1 lžička |
400 ml |
400 ml |
2 lžíce |
2 lžíce |
1 lžíce |
1 lžíce |
0,5 lžičky |
0,5 lžičky |
Postup přípravy
-
Orestovat proužky cibule a kostky kuřecího masa. Osolit, přidat směs indického koření tikka masala, strouhaný kokos a dusit doměkka, nakonec vmíchat kokosové mléko.
-
Na druhé pánvi krátce orestovat na olivovém oleji kostky cukety a fazolky, aby zelenina zůstala al dente, osolit.
Makronutrienty
16%
40%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 575 kJ | 2 839 kJ |
Kalorická hodnota | 137 kcal | 679 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
3,68 g
1,08 g |
18,2 g
5,32 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,368 SVJ | 1,82 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
9,94 g
7,16 g |
49,1 g
35,4 g |
Bílkoviny | 9,09 g | 44,9 g |
Sůl | 0,811 g | 4,01 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů