Kuřecí po indicku & cuketa a fazolky
Máte rádi vůni Indie, její chutě? Tento zajímavý recept nám poskytla Ruth Šormová :)
- 30m
- 3 porce
- středně obtížné
- Dušení
- Indická
- Lchf, low carb
- Obědy a večeře
- Orestování
- Oslava
- Paleo
- Párty
- Primal
- Vaříme ze základu
- Whole30
- Záchranářské recepty
Suroviny pro 3 osoby
Čeho | Kolik |
---|---|
kuřecí prsa | 2 kusy |
cibule | 1 kus |
fazolové lusky mražené | 100 g |
cuketa | 1 kus |
kořenicí pasta tika masala | 1 lžíce |
sůl | 1 lžička |
kokosové mléko | 400 ml |
kokos sušený, strouhaný | 2 lžíce |
olivový olej | 1 lžíce |
sůl | 0,5 lžičky |
Postup přípravy
-
Orestovat proužky cibule a kostky kuřecího masa. Osolit, přidat směs indického koření tikka masala, strouhaný kokos a dusit doměkka, nakonec vmíchat kokosové mléko.
-
Na druhé pánvi krátce orestovat na olivovém oleji kostky cukety a fazolky, aby zelenina zůstala al dente, osolit.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů