Kuřecí panang curry - thajské méně pálivé karí
Panang curry pasta není tak ostrá, navíc je její pálivost v receptu ještě utlumena kokosovým mlékem a arašídovým máslem.
- 30m
- 3 porce
- jednoduché
Suroviny pro 3 osoby
Čeho | Kolik |
---|---|
kuřecí prsa | 450 g |
kokosový olej | 1 lžíce |
mrkev | 90 g |
hrášek mražený | 90 g |
zelené fazolové lusky mražené | 90 g |
červená paprika | 90 g |
kokosové mléko | 450 ml |
arašídové máslo, krém | 30 g |
cibulka jarní, sečka | 1 hrst |
sůl | 1 lžička |
kafírové, limetkové listy | 1 kus |
bazalka thajská, asijská - listy | 0,25 hrsti |
Postup přípravy
-
Rozehřejte wok nebo jinou větší hlubší pánev. Přidejte kokosový olej a orestujte na něm na kousky pokrájená kuřecí prsa.
-
Do pánve přidejte panang pastu, velmi krátce orestujte a přilijte kokosové mléko.
-
Přidejte i arašídové máslo, sůl a na kousky pokrájenou očištěnou zeleninu - nejprve mrkev, hrášek a poté zelené fazolky a nakonec červenou papriku.
-
Jakmile je maso se zeleninou udělané, přidejte i limetkovou kůru a nasekanou cibulovou nať a thajskou bazalku. Omáčku můžete dochutit i 1 lžičkou kokosového cukru nebo medu.
-
Panang karí podávejte teplé samostatně a nebo s rýží (klasickou nebo v nízkosacharidové verzi květákovou).
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů