Kuřecí panang curry - thajské méně pálivé karí

Kateřina Gallinová

Panang curry pasta není tak ostrá, navíc je její pálivost v receptu ještě utlumena kokosovým mlékem a arašídovým máslem.

Kuřecí panang curry - thajské méně pálivé karí

Suroviny pro 3 osoby

Čeho Kolik
kuřecí prsa 450 g
kokosový olej 1 lžíce
mrkev 90 g
hrášek mražený 90 g
zelené fazolové lusky mražené 90 g
červená paprika 90 g
kokosové mléko 450 ml
arašídové máslo, krém 30 g
cibulka jarní, sečka 1 hrst
sůl 1 lžička
kafírové, limetkové listy 1 kus
bazalka thajská, asijská - listy 0,25 hrsti

Postup přípravy

  1. Rozehřejte wok nebo jinou větší hlubší pánev. Přidejte kokosový olej a orestujte na něm na kousky pokrájená kuřecí prsa.

  2. Do pánve přidejte panang pastu, velmi krátce orestujte a přilijte kokosové mléko.

  3. Přidejte i arašídové máslo, sůl a na kousky pokrájenou očištěnou zeleninu - nejprve mrkev, hrášek a poté zelené fazolky a nakonec červenou papriku.

  4. Jakmile je maso se zeleninou udělané, přidejte i limetkovou kůru a nasekanou cibulovou nať a thajskou bazalku. Omáčku můžete dochutit i 1 lžičkou kokosového cukru nebo medu.

  5. Panang karí podávejte teplé samostatně a nebo s rýží (klasickou nebo v nízkosacharidové verzi květákovou).

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů