Kuřecí nudličky s hlívou a s kedlubnovými brambory
Moooc dobré, zdravé a barevné to bylo :). Splňuje i LC nízkosacharidové jídlo :)
- 30m
- 2 porce
- středně obtížné
Suroviny pro 2 osoby
Čeho | Kolik |
---|---|
kuřecí prsa | 300 g |
olivový olej | 10 ml |
kořenicí směs na čínu | 1 lžička |
ředkvičky | 6 kusů |
hlíva ústřičná, čerstvá | 200 g |
sůl himálajská jemná | 1 lžička |
pepř černý mletý | 1 špetka |
kedlubna | 2 kusy |
kmín drcený | 1 lžička |
sůl | 1 špetka |
máslo čerstvé | 1 lžička |
zakysaná smetana | 1 kus |
cibulka jarní, sečka | 1 svazek |
sůl | 1 lžička |
Postup přípravy
-
Maso si nakrájíme na nudličky, promícháme s olejem, kořením a necháme v lednici odležet.
-
Kedlubny okrájíme, pokrájíme na menší kostky a vaříme jako brambory, stačí 10 mimut.
-
Najemno nakrájíme jarní cibulky komplet i s natí a zamícháme do zakysané smetany, osolíme a dáme vychladit.
-
Na rozpálený olej dáme maso, orestujeme a hned přidáme hlívu, na měsíčky ředkvičky a společně restujeme doměkka, asi 15 minut. Můžeme si nakonec lehce podlít vodou, dokořeníme.
-
Servírujeme maso, kedlubny, dip a nezapomeneme na barevnou zeleninu :). Je to moc dobré :)
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů