Kuřecí nudličky s hlívou a s kedlubnovými brambory

Oli

Moooc dobré, zdravé a barevné to bylo :). Splňuje i LC nízkosacharidové jídlo :)

Kuřecí nudličky s hlívou a s kedlubnovými brambory

Suroviny pro 2 osoby

Čeho Kolik
kuřecí prsa 300 g
olivový olej 10 ml
kořenicí směs na čínu 1 lžička
ředkvičky 6 kusů
hlíva ústřičná, čerstvá 200 g
sůl himálajská jemná 1 lžička
pepř černý mletý 1 špetka
kedlubna 2 kusy
kmín drcený 1 lžička
sůl 1 špetka
máslo čerstvé 1 lžička
zakysaná smetana 1 kus
cibulka jarní, sečka 1 svazek
sůl 1 lžička

Postup přípravy

  1. Maso si nakrájíme na nudličky, promícháme s olejem, kořením a necháme v lednici odležet.

  2. Kedlubny okrájíme, pokrájíme na menší kostky a vaříme jako brambory, stačí 10 mimut.

  3. Najemno nakrájíme jarní cibulky komplet i s natí a zamícháme do zakysané smetany, osolíme a dáme vychladit.

  4. Na rozpálený olej dáme maso, orestujeme a hned přidáme hlívu, na měsíčky ředkvičky a společně restujeme doměkka, asi 15 minut. Můžeme si nakonec lehce podlít vodou, dokořeníme.

  5. Servírujeme maso, kedlubny, dip a nezapomeneme na barevnou zeleninu :). Je to moc dobré :)

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů