Moooc dobré, zdravé a barevné to bylo :). Splňuje i LC nízkosacharidové jídlo :)
- 30m
- 2 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Maso | |
---|---|
300 g |
300 g |
10 ml |
10 ml |
1 lžička |
1 lžička |
6 kusů |
6 kusů |
200 g |
200 g |
1 lžička |
1 lžička |
1 špetka |
1 špetka |
Kedlubnové brambory | |
2 kusy |
2 kusy |
1 lžička |
1 lžička |
1 špetka |
1 špetka |
1 lžička |
1 lžička |
Dip | |
1 kus |
1 kus |
1 svazek |
1 svazek |
1 lžička |
1 lžička |
Postup přípravy
-
Maso si nakrájíme na nudličky, promícháme s olejem, kořením a necháme v lednici odležet.
-
Kedlubny okrájíme, pokrájíme na menší kostky a vaříme jako brambory, stačí 10 mimut.
-
Najemno nakrájíme jarní cibulky komplet i s natí a zamícháme do zakysané smetany, osolíme a dáme vychladit.
-
Na rozpálený olej dáme maso, orestujeme a hned přidáme hlívu, na měsíčky ředkvičky a společně restujeme doměkka, asi 15 minut.
Můžeme si nakonec lehce podlít vodou, dokořeníme.
-
Servírujeme maso, kedlubny, dip a nezapomeneme na barevnou zeleninu :).
Je to moc dobré :)
Makronutrienty
19%
37%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 572 kJ | 3 000 kJ |
Kalorická hodnota | 137 kcal | 717 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
4,23 g
1,6 g |
22,2 g
8,42 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,423 SVJ | 2,22 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
9,66 g
2,39 g |
50,7 g
12,6 g |
Bílkoviny | 8,24 g | 43,2 g |
Sůl | 1,35 g | 7,1 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů