Kuřecí na zelenině
Zdravý lowcarb oběd, plný barev. Děkujeme Věře Husákové :)
- 30m
- 2 porce
- středně obtížné
- Dušení
- Lchf, low carb
- Obědy a večeře
- Orestování
- Paleo
- Primal
- Vaříme ze základu
- Whole30
- Záchranářské recepty
Suroviny pro 2 osoby
Čeho | Kolik |
---|---|
kuřecí stehenní řízek | 300 g |
cibule | 1 kus |
celer řapíkatý | 2 stonky |
mrkev | 2 kusy |
hrášek mražený | 150 g |
olivový olej | 1 lžíce |
máslo čerstvé | 1 lžíce |
sůl | 0,5 lžičky |
pepř černý mletý | 2 špetky |
Postup přípravy
-
Maso si pokrájím na větší kostky,mrkev a řapíkatý celer na menší kousky,cibuli nadrobno. Na oleji s máslem si nechám zesklovatět cibuli, přidám maso, orestuji, osolím, opepřím. Přidám mrkev s celerem, trochu podliji, přiklopím a dusím doměkka, ke konci zamíchám hrášek a jen prohřeji. Mrkev škrabkou Julien nakrájím a krátce povařím.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů