Kuřecí měšce se zelím a celerové pyré

Kuřecí měšce se zelím a celerové pyré

Moc dobrý nízkosacharidový oběd...vařím i do mrazáku na dny, kdy nestíhám.

Děkujeme Jozefu Kabátovi za suoer recept :)

Postup přípravy

  1. Čerstvé zelí jsem povařil v osolené vodě do změknutí, nechal vychladit, pokrájel na malinké kousky a vymačkal v bavlněné utěrce přebytečnou vodu.

  2. Syrová kuřecí prsa jsem nakrájel na kostky a rozmixoval v sekáčku na fáši. Smíchal jsem maso se zelím, nastrouhal mozzarellu, nastrouhal cibuli, namačkal česnek a přidal koření podle chuti. Důkladně jsem rukou promíchal. Vejce není potřeba, tím, že se maso dost namixovalo, vše drží pěkně pohromadě. Lépe se sním pracuje po namočení rukou ve vodě.

  3. Část masa jsem zabalil vždy do 2 plátků slaniny do kříže a na sucho pokladl na zapékací pekáč. Pekl jsem na 180 °C dokud se nezapekla slanina.

  4. Celer jsem nakrájel na kostky a uvařil z části ve vodě a vývaru s přidáním kurkumy. Scedil jsem ho (vývar s vodou jsem si ještě schoval) a tyčovým mixérem umixoval se smetanou, máslem a solí. Přidávám po troškách, aby pyré nebylo řídké. Na talíři s chilli papričkami.

  5. Jindy jsem vytvaroval karbanátky a bez použití vejce obalil ve směsi droždí s paprikou. Papriky jsem dal jen trochu, jen na ochucení. Smažil jsem na pánvi na ghí. Jako příloha pečené kedlubny.

    Je to moc dobré a oboje maso se dá se dobře zamrazit.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte