KUŘECÍ MASO V BRAMBORÁKU A SALÁT COLESLAW

Danula

Cuketky už rostou, holky moje zlatý, takže nevynechám jedinou příležitost, jak je každý den někam "zakomponovat" ... Receptík je pouze orientační, nebudu psát, jak se dělá těsto na bramborák. Prostě si každý umíchá takové, jaké je zvyklý běžně dělat, jen bude maličko řidší, aby se v něm dalo masíčko máčet.

KUŘECÍ MASO V BRAMBORÁKU A SALÁT COLESLAW

Suroviny pro 4 osoby

Čeho Kolik
brambory konzumní pozdní 5 kusů
cuketa 1 kus
cibule 1 kus
česnek stroužky 4 kusy
vajíčka 4 kusy
polohrubá mouka 5 lžic
mléko polotučné 1,5% tuku 200 ml
sůl 1 lžička
pepř černý mletý 2 špetky
majoránka sušená drhnutá 1 lžíce
kmín drcený 1 lžička
kuřecí stehenní řízek 600 g
sůl 2 lžičky
hladká mouka pšeničná 5 lžic
vepřové sádlo 300 g
hlávkové bílé zelí 1 kus
mrkev 1 kus
celer 0,5 kusu
cibule 1 kus
cukr moučka 1 lžička
ocet kvasný lihový 1 lžíce
majonéza 2 lžíce
sůl 1 lžička
pepř černý mletý 2 špetky

Postup přípravy

  1. Takže jen pro představu: 5 stehenních řízků, 5 větších brambor (najemno nastrouhat), 1 mladá cuketa (cca 250g, nahrubo nastrouhat), 1 středně velká cibule (nadrobno), 4 stroužky česneku (prolisovat), 4 vejce, polohrubá mouka, mléko (množství dle hustoty těsta), sůl, mletý černý pepř, majoránka, drcený kmín.

  2. Kuřecí stehenní maso nakrájet na menší kousky, naklepat, z obou stran osolit a opepřit, obalit v hladké mouce a poté vždy postupně každý kousek protáhnout bramborákovým těstem a ihned vkládat do horké pánve a smažit z obou stran dozlatova. Je na vás, zda použijete olej nebo sádlo, já preferuju dobré sádlo, bramboráčky pak náramně voní.

  3. Salát: 1 menší hlávka bílého zelí (najemno nakrouhat), 1 mrkev (nahrubo nastrouhat), 1/2 celeru (nahrubo nastrouhat), 1 cibule (najemno), cukr, ocet, majonéza, sůl, mletý černý pepř. Promíchat a nechat nejlépe do druhého dne uležet.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů