- 45m
- 2 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
400 g |
400 g |
1 kus |
1 kus |
1 kus |
1 kus |
250 g |
250 g |
2 lžíce |
2 lžíce |
2 špetky |
2 špetky |
2 lžičky |
2 lžičky |
2 lžíce |
2 lžíce |
350 g |
350 g |
Postup přípravy
-
Nejprve si ochutíme maso solí, pepřem, paprikou, případně i dalším kořením podle chuti. Promícháme s olivovým olejem a restujeme dozlatova z obou stran na pánvi nebo jiné nádobě, kterou můžeme následně strčit do trouby.
Orestované kuře odebereme z pánve, a do výpeku přihodíme nakrájenou cibuli, mrkev nakrájenou na větší kolečka a brambory. Brambory nejlépe použijeme uvařené den předem a vychlazené. Můžeme je ale uvařit i těsně před - neměly by se úplně rozvařit. Chvíli restujeme a přidáme zelí i s trochou nálevu. Osolíme opepříme a dáme do trouby vyhřáté na 200 stupňů a pečeme cca půl hodiny až tři čtvrtě.
Nakonec můžeme posypat pažitkou a přidat smetanu.
Makronutrienty
40%
38%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 364 kJ | 2 264 kJ |
Kalorická hodnota | 87 kcal | 541 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
7,09 g
2,83 g |
44,1 g
17,6 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,709 SVJ | 4,41 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
3,84 g
0,849 g |
23,9 g
5,28 g |
Bílkoviny | 6,79 g | 42,3 g |
Sůl | 0,405 g | 2,52 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů