Kuřecí maso se zelím a brambory

Adéla Kábelová

Kuřecí maso se zelím a brambory

Suroviny pro 2 osoby

Čeho Kolik
kysané bílé zelí 400 g
cibule 1 kus
mrkev 1 kus
brambory konzumní pozdní 250 g
olivový olej 2 lžíce
paprika sladká mletá 2 špetky
pažitka nať čerstvá 2 lžičky
zakysaná smetana 2 lžíce
kuřecí stehna horní 350 g

Postup přípravy

  1. Nejprve si ochutíme maso solí, pepřem, paprikou, případně i dalším kořením podle chuti. Promícháme s olivovým olejem a restujeme dozlatova z obou stran na pánvi nebo jiné nádobě, kterou můžeme následně strčit do trouby. Orestované kuře odebereme z pánve, a do výpeku přihodíme nakrájenou cibuli, mrkev nakrájenou na větší kolečka a brambory. Brambory nejlépe použijeme uvařené den předem a vychlazené. Můžeme je ale uvařit i těsně před - neměly by se úplně rozvařit. Chvíli restujeme a přidáme zelí i s trochou nálevu. Osolíme opepříme a dáme do trouby vyhřáté na 200 stupňů a pečeme cca půl hodiny až tři čtvrtě. Nakonec můžeme posypat pažitkou a přidat smetanu.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů