Kuřecí maso se zelím a brambory
- 45m
- 2 porce
- středně obtížné
Suroviny pro 2 osoby
Čeho | Kolik |
---|---|
kysané bílé zelí | 400 g |
cibule | 1 kus |
mrkev | 1 kus |
brambory konzumní pozdní | 250 g |
olivový olej | 2 lžíce |
paprika sladká mletá | 2 špetky |
pažitka nať čerstvá | 2 lžičky |
zakysaná smetana | 2 lžíce |
kuřecí stehna horní | 350 g |
Postup přípravy
-
Nejprve si ochutíme maso solí, pepřem, paprikou, případně i dalším kořením podle chuti. Promícháme s olivovým olejem a restujeme dozlatova z obou stran na pánvi nebo jiné nádobě, kterou můžeme následně strčit do trouby. Orestované kuře odebereme z pánve, a do výpeku přihodíme nakrájenou cibuli, mrkev nakrájenou na větší kolečka a brambory. Brambory nejlépe použijeme uvařené den předem a vychlazené. Můžeme je ale uvařit i těsně před - neměly by se úplně rozvařit. Chvíli restujeme a přidáme zelí i s trochou nálevu. Osolíme opepříme a dáme do trouby vyhřáté na 200 stupňů a pečeme cca půl hodiny až tři čtvrtě. Nakonec můžeme posypat pažitkou a přidat smetanu.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů