- 45m
- 2 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
400 g |
400 g |
1 kus |
1 kus |
1 kus |
1 kus |
250 g |
250 g |
2 lžíce |
2 lžíce |
2 špetky |
2 špetky |
2 lžičky |
2 lžičky |
2 lžíce |
2 lžíce |
350 g |
350 g |
Postup přípravy
-
Nejprve si ochutíme maso solí, pepřem, paprikou, případně i dalším kořením podle chuti. Promícháme s olivovým olejem a restujeme dozlatova z obou stran na pánvi nebo jiné nádobě, kterou můžeme následně strčit do trouby.
Orestované kuře odebereme z pánve, a do výpeku přihodíme nakrájenou cibuli, mrkev nakrájenou na větší kolečka a brambory. Brambory nejlépe použijeme uvařené den předem a vychlazené. Můžeme je ale uvařit i těsně před - neměly by se úplně rozvařit. Chvíli restujeme a přidáme zelí i s trochou nálevu. Osolíme opepříme a dáme do trouby vyhřáté na 200 stupňů a pečeme cca půl hodiny až tři čtvrtě.
Nakonec můžeme posypat pažitkou a přidat smetanu.
Makronutrienty
39%
37%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 384 kJ | 2 379 kJ |
Kalorická hodnota | 91,7 kcal | 569 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
7,05 g
2,81 g |
43,7 g
17,4 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,705 SVJ | 4,37 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
4,4 g
0,89 g |
27,3 g
5,52 g |
Bílkoviny | 6,78 g | 42 g |
Sůl | 0,406 g | 2,51 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů