Kuřecí maso se zelím a brambory

Adéla Kábelová

Kuřecí maso se zelím a brambory

Postup přípravy

  1. Nejprve si ochutíme maso solí, pepřem, paprikou, případně i dalším kořením podle chuti. Promícháme s olivovým olejem a restujeme dozlatova z obou stran na pánvi nebo jiné nádobě, kterou můžeme následně strčit do trouby.

    Orestované kuře odebereme z pánve, a do výpeku přihodíme nakrájenou cibuli, mrkev nakrájenou na větší kolečka a brambory. Brambory nejlépe použijeme uvařené den předem a vychlazené. Můžeme je ale uvařit i těsně před - neměly by se úplně rozvařit. Chvíli restujeme a přidáme zelí i s trochou nálevu. Osolíme opepříme a dáme do trouby vyhřáté na 200 stupňů a pečeme cca půl hodiny až tři čtvrtě.

    Nakonec můžeme posypat pažitkou a přidat smetanu.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte