Kuřecí maso se zeleninou a bramborem

Adéla Kábelová

Jednoduché, ale chutné a barevné jídlo. Brambory můžete ve slupce uvařit už den předem a vychladit přes noc v lednici. Tím v nich vznikne rezistentní škrob, který má lepší vliv na hladinu cukru v krvi. Do receptu je pak použijete až další den.

Kuřecí maso se zeleninou a bramborem

Suroviny pro 2 osoby

Čeho Kolik
kuřecí stehenní řízek 300 g
olivový olej 1 lžíce
cuketa 150 g
žlutá paprika 150 g
červená paprika 150 g
cibule červená 1 kus
česnek 1 stroužek
olivy černé kalamata (kalamon) 10 kusů
oregano, dobromysl sušená 1 špetka
pepř černý mletý 1 špetka
sůl 1 špetka
brambory konzumní pozdní 350 g
bazalka čerstvá 6 lístků

Postup přípravy

  1. Brambory si uvaříme ve slupce. Neměli by být úplně rozvařené. Podle velikosti to trvá cca 8-10 minut. Použila jsem spíše menší brambory. Mezitím si nakrájíme na větší kostičky cuketu a papriky, cibuli na proužky a brambory a česnek na plátky. Vše dáme na pečící papír přidáme olivy a maso v celku a okořeníme. Lze dle libosti, já dala sušené oregano, sůl, pepř a přidala jsem olivový olej. Vše dobře promícháme, rozprostřeme a dáme péct do trouby na cca 25 minut. Po vyndání ozdobíme lístky bazalky.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů