Kuřecí maso se zeleninou a bramborem
Jednoduché, ale chutné a barevné jídlo. Brambory můžete ve slupce uvařit už den předem a vychladit přes noc v lednici. Tím v nich vznikne rezistentní škrob, který má lepší vliv na hladinu cukru v krvi. Do receptu je pak použijete až další den.
- 40m
- 2 porce
- jednoduché
Suroviny pro 2 osoby
Čeho | Kolik |
---|---|
kuřecí stehenní řízek | 300 g |
olivový olej | 1 lžíce |
cuketa | 150 g |
žlutá paprika | 150 g |
červená paprika | 150 g |
cibule červená | 1 kus |
česnek | 1 stroužek |
olivy černé kalamata (kalamon) | 10 kusů |
oregano, dobromysl sušená | 1 špetka |
pepř černý mletý | 1 špetka |
sůl | 1 špetka |
brambory konzumní pozdní | 350 g |
bazalka čerstvá | 6 lístků |
Postup přípravy
-
Brambory si uvaříme ve slupce. Neměli by být úplně rozvařené. Podle velikosti to trvá cca 8-10 minut. Použila jsem spíše menší brambory. Mezitím si nakrájíme na větší kostičky cuketu a papriky, cibuli na proužky a brambory a česnek na plátky. Vše dáme na pečící papír přidáme olivy a maso v celku a okořeníme. Lze dle libosti, já dala sušené oregano, sůl, pepř a přidala jsem olivový olej. Vše dobře promícháme, rozprostřeme a dáme péct do trouby na cca 25 minut. Po vyndání ozdobíme lístky bazalky.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů