Kuřecí maso se sýrovou omáčkou a květákovou kari rýží
- 1h
- 4 porce
- středně obtížné
Suroviny pro 4 osoby
Čeho | Kolik |
---|---|
smetana ke šlehání, šlehačka | 200 g |
kuřecí prsa | 400 g |
sůl | 5 g |
pepř černý | 3 g |
sýr s modrou plísní, niva | 50 g |
bazalka sušená drhnutá | 3 g |
máslo čerstvé | 20 g |
květák | 600 g |
sůl | 5 g |
kořenicí směs kari, jemné | 3 g |
Postup přípravy
-
Kuřecí maso opečeme na másle, osolíme a jemně osolíme. Když je maso měkké, tak zalijeme smetanou ke šlehaní. Přidáme sýr podle chuti (niva, mozzarella, tučný eidam atd.) necháme rozpustit a zhoustnout. Přidáme bylinky ( např. bazalku, provensálské, tymián atp.) Květáková rýže- květák nastrouháme na hrubém struhadle. Dáme na pánev, osolíme a při nižší teplotě dusíme cca 20 minut (nepodléváme). Nakonec přidáme kari koření.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů