Kuřecí maso se sýrovou omáčkou a květákovou kari rýží

Iv-Et

Kuřecí maso se sýrovou omáčkou a květákovou kari rýží

Suroviny pro 4 osoby

Čeho Kolik
smetana ke šlehání, šlehačka 200 g
kuřecí prsa 400 g
sůl 5 g
pepř černý 3 g
sýr s modrou plísní, niva 50 g
bazalka sušená drhnutá 3 g
máslo čerstvé 20 g
květák 600 g
sůl 5 g
kořenicí směs kari, jemné 3 g

Postup přípravy

  1. Kuřecí maso opečeme na másle, osolíme a jemně osolíme. Když je maso měkké, tak zalijeme smetanou ke šlehaní. Přidáme sýr podle chuti (niva, mozzarella, tučný eidam atd.) necháme rozpustit a zhoustnout. Přidáme bylinky ( např. bazalku, provensálské, tymián atp.) Květáková rýže- květák nastrouháme na hrubém struhadle. Dáme na pánev, osolíme a při nižší teplotě dusíme cca 20 minut (nepodléváme). Nakonec přidáme kari koření.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů