Kuřecí maso se smetanovou omáčkou a brokolicovo-mrkvovou kaší

Adéla Kábelová

Kuřecí maso se smetanovou omáčkou a brokolicovo-mrkvovou kaší

Suroviny pro 2 osoby

Čeho Kolik
kuřecí stehenní řízek 300 g
česnek 3 stroužky
smetana ke šlehání, šlehačka 0,8 kusu
žampion 2 kusy
brokolice 200 g
mrkev 100 g
máslo přepuštěné, ghí 10 g
sýr parmazánového typu 10 g

Postup přípravy

  1. Kuřecí maso okořeníme paprikou, pepřem a solí a dáme restovat na ghí na pánev. Když je zlaté z obou stra dáme pryč a na pánev přidáme trochu ghí a orestujeme prolisovaný česnek a nakrájené žampiony. Po chvíli přilijeme smetanu, vrátíme kuře, přiklopíme pokličkou a vaříme cca 10-15 minut. Poté vmícháme sýr. Na pyré si ve vroucí osolené vodě uvaříme mrkev a brokolici do měkka (cca 10 minut). Poté scedíme, přidáme prolisovaný česnek, sůl a pepř a rozmixujeme.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů