Kuřecí maso se smetanovou omáčkou a brokolicovo-mrkvovou kaší
- 30m
- 2 porce
- jednoduché
Suroviny pro 2 osoby
Čeho | Kolik |
---|---|
kuřecí stehenní řízek | 300 g |
česnek | 3 stroužky |
smetana ke šlehání, šlehačka | 0,8 kusu |
žampion | 2 kusy |
brokolice | 200 g |
mrkev | 100 g |
máslo přepuštěné, ghí | 10 g |
sýr parmazánového typu | 10 g |
Postup přípravy
-
Kuřecí maso okořeníme paprikou, pepřem a solí a dáme restovat na ghí na pánev. Když je zlaté z obou stra dáme pryč a na pánev přidáme trochu ghí a orestujeme prolisovaný česnek a nakrájené žampiony. Po chvíli přilijeme smetanu, vrátíme kuře, přiklopíme pokličkou a vaříme cca 10-15 minut. Poté vmícháme sýr. Na pyré si ve vroucí osolené vodě uvaříme mrkev a brokolici do měkka (cca 10 minut). Poté scedíme, přidáme prolisovaný česnek, sůl a pepř a rozmixujeme.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů