Kuřecí maso s rýží a zeleninou
Barevný recept inspirovaný středomořskou kuchyní.
- 30m
- 2 porce
- jednoduché
Suroviny pro 2 osoby
Čeho | Kolik |
---|---|
rýže basmati | 120 g |
kuřecí stehenní řízek | 250 g |
olivový olej | 1 lžíce |
cuketa | 100 g |
červená paprika | 100 g |
žlutá paprika | 100 g |
cibule červená | 0,5 kusu |
petrželka, petrželová nať | 2 lžíce |
Postup přípravy
-
Uvaříme rýži dle návodu. Mezi tím na jedné pánvi rozehřejeme část oleje a orestujeme na něm kuřecí stehenní řízek - okořeníme dle chuti (pepř + sůl). Vždy nejprve orestuji z obou stran, pak podleju trochou vody, přiklopím pokličkou a dodělám, aby maso nebylo syrové. Na druhé pánvi rozehřeju zbytek oleje a orestuji na něm na kostičky nakrájenou zeleninu. Když je měkká, smíchám s rýží. !TIP - do směsi rýže a zeleniny lze přidat i olivy nebo jinou zeleninu. Můžeme celé pokapat citronovou šťávou a/nebo přidat lžičku nějakého pesta. Rýži lze uvařit den předem a zchladit přes noc v lednici. Rýže pak bude mít lepší vliv na hladinu cukru v krvi (vznikne v ní tzv. rezistentní škrob).
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 7. Mléko a výrobky z něj
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů