Kuřecí maso s rýží a zeleninou

Adéla Kábelová

Barevný recept inspirovaný středomořskou kuchyní.

Kuřecí maso s rýží a zeleninou

Suroviny pro 2 osoby

Čeho Kolik
rýže basmati 120 g
kuřecí stehenní řízek 250 g
olivový olej 1 lžíce
cuketa 100 g
červená paprika 100 g
žlutá paprika 100 g
cibule červená 0,5 kusu
petrželka, petrželová nať 2 lžíce

Postup přípravy

  1. Uvaříme rýži dle návodu. Mezi tím na jedné pánvi rozehřejeme část oleje a orestujeme na něm kuřecí stehenní řízek - okořeníme dle chuti (pepř + sůl). Vždy nejprve orestuji z obou stran, pak podleju trochou vody, přiklopím pokličkou a dodělám, aby maso nebylo syrové. Na druhé pánvi rozehřeju zbytek oleje a orestuji na něm na kostičky nakrájenou zeleninu. Když je měkká, smíchám s rýží. !TIP - do směsi rýže a zeleniny lze přidat i olivy nebo jinou zeleninu. Můžeme celé pokapat citronovou šťávou a/nebo přidat lžičku nějakého pesta. Rýži lze uvařit den předem a zchladit přes noc v lednici. Rýže pak bude mít lepší vliv na hladinu cukru v krvi (vznikne v ní tzv. rezistentní škrob).

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů