Kuřecí maso s rýží a zeleninou

Adéla Kábelová

Kuřecí maso s rýží a zeleninou

Barevný recept inspirovaný středomořskou kuchyní.

Postup přípravy

  1. Uvaříme rýži dle návodu. Mezi tím na jedné pánvi rozehřejeme část oleje a orestujeme na něm kuřecí stehenní řízek - okořeníme dle chuti (pepř + sůl). Vždy nejprve orestuji z obou stran, pak podleju trochou vody, přiklopím pokličkou a dodělám, aby maso nebylo syrové.

    Na druhé pánvi rozehřeju zbytek oleje a orestuji na něm na kostičky nakrájenou zeleninu. Když je měkká, smíchám s rýží.

    !TIP - do směsi rýže a zeleniny lze přidat i olivy nebo jinou zeleninu. Můžeme celé pokapat citronovou šťávou a/nebo přidat lžičku nějakého pesta. Rýži lze uvařit den předem a zchladit přes noc v lednici. Rýže pak bude mít lepší vliv na hladinu cukru v krvi (vznikne v ní tzv. rezistentní škrob).

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte