Kuřecí maso s řapíkatým celerem - LC
Velmi chutné low carb jídlo připravené ve stylu stir-fry. Jako příloha se skvěle hodí zeleninové hranolky nebo zeleninové pyré. :)
- 30m
- 2 porce
- středně obtížné
Suroviny pro 2 osoby
Čeho | Kolik |
---|---|
kuřecí prsa | 350 g |
cibule | 1 kus |
celer řapíkatý | 300 g |
žampiony čerstvé | 100 g |
vývar drůbeží domácí | 100 ml |
smetana ke šlehání, šlehačka | 100 g |
sýr gouda | 50 g |
citronová šťáva, čerstvá | 1 lžíce |
sůl himálajská jemná | 1 lžička |
pepř černý mletý | 2 špetky |
pažitka nať čerstvá | 1 lžíce |
kokosový olej | 1 lžíce |
Postup přípravy
-
Kuřecí prsa nakrájíme na nudličky, osolíme a opepříme. Pak nakrájíme řapíkatý celer na kousky, žampiony na plátky, cibuli nahrubo a pažitku nadrobno. Sýr nastrouháme najemno.
-
Na oleji zprudka orestujeme maso, které pak vyjmeme z pánve. Pokud je potřeba, přidáme do pánve ještě trochu oleje a orestujeme cibuli. Přidáme řapíkatý celer a žampióny, vše krátce osmahneme a zalijeme vývarem a smetanou. Chvíli povaříme, dokud se omáčka nezredukuje. Nakonec dochutíme citrónovou šťávou. Maso vrátíme zpět do pánve a krátce prohřejeme. Na talíři ozdobíme sýrem a posypeme pažitkou.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů