Kuřecí maso s řapíkatým celerem - LC

Laduš

Velmi chutné low carb jídlo připravené ve stylu stir-fry. Jako příloha se skvěle hodí zeleninové hranolky nebo zeleninové pyré. :)

Kuřecí maso s řapíkatým celerem - LC

Suroviny pro 2 osoby

Čeho Kolik
kuřecí prsa 350 g
cibule 1 kus
celer řapíkatý 300 g
žampiony čerstvé 100 g
vývar drůbeží domácí 100 ml
smetana ke šlehání, šlehačka 100 g
sýr gouda 50 g
citronová šťáva, čerstvá 1 lžíce
sůl himálajská jemná 1 lžička
pepř černý mletý 2 špetky
pažitka nať čerstvá 1 lžíce
kokosový olej 1 lžíce

Postup přípravy

  1. Kuřecí prsa nakrájíme na nudličky, osolíme a opepříme. Pak nakrájíme řapíkatý celer na kousky, žampiony na plátky, cibuli nahrubo a pažitku nadrobno. Sýr nastrouháme najemno.

  2. Na oleji zprudka orestujeme maso, které pak vyjmeme z pánve. Pokud je potřeba, přidáme do pánve ještě trochu oleje a orestujeme cibuli. Přidáme řapíkatý celer a žampióny, vše krátce osmahneme a zalijeme vývarem a smetanou. Chvíli povaříme, dokud se omáčka nezredukuje. Nakonec dochutíme citrónovou šťávou. Maso vrátíme zpět do pánve a krátce prohřejeme. Na talíři ozdobíme sýrem a posypeme pažitkou.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů