Kuřecí maso s fíky a balsamikovým octem

Adéla Kábelová

Kuřecí maso s fíky a balsamikovým octem

Výborný oběd nebo večeře. Jako přílohu můžeme zvolit třeba zeleninové pyré nebo jenom nějaký salátek. Já měla například polníček s okurkou a rajčaty.

Postup přípravy

  1. Na pánvi rozehřejeme máslo ghí a přidáme osolená a opepřená kuřecí horní stehna. Já měla horní stehna s kostí a bez kůže, ale je možné použít i s kůží). Restujeme několik minut z obou stran dozlatova.

    Maso přesuneme na talířek a do pánve vložíme na kolečka nakrájenou šalotku a opět restujeme dozlatova. Pozor, aby se nám nepřipálila!

    K orestované šalotce dáme zpět maso a podlijeme dvěma lžícemi balsamikového octa a chvilku necháme probublat. Poté přidáme na čtvrtinky nakrájené fíky, lístečky čerstvého tymiánu a celé to podlijeme drůbežím vývarem (případně jen vodou).

    Poté pánev přiklopíme pokličkou a dusíme cca půl hodiny dokud není maso měkké. Kontrolujeme, aby se nevyvařila tekutina a jídlo se nám nepřipálilo. Podle potřeby případně přidáme trochu vývaru nebo vody. Ke konci můžeme pokličku případně odstranit a přebytek tekutiny nechat vypařit.

    Na pánvi rozehřejeme máslo ghí a přidáme osolená a opepřená kuřecí horní stehna. Já měla horní stehna s kostí a bez kůže, ale je možné použít i s kůží). Restujeme několik minut z obou stran dozlatova. 
Maso přesuneme na talířek a do pánve vložíme na kolečka nakrájenou šalotku a opět restujeme dozlatova. Pozor, aby se nám nepřipálila!
K orestované šalotce dáme zpět maso a podlijeme dvěma lžícemi balsamikového octa a chvilku necháme probublat. Poté přidáme na čtvrtinky nakrájené fíky, lístečky čerstvého tymiánu a celé to podlijeme drůbežím vývarem (případně jen vodou). 
Poté pánev přiklopíme pokličkou a dusíme cca půl hodiny dokud není maso měkké. Kontrolujeme, aby se nevyvařila tekutina a jídlo se nám nepřipálilo. Podle potřeby případně přidáme trochu vývaru nebo vody. Ke konci můžeme pokličku případně odstranit a přebytek tekutiny nechat vypařit.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte