Výborný oběd nebo večeře. Jako přílohu můžeme zvolit třeba zeleninové pyré nebo jenom nějaký salátek. Já měla například polníček s okurkou a rajčaty.
- 45m
- 2 porce
- jednoduché
Potřebné suroviny
1 kus |
1 kus |
1 lžička |
1 lžička |
2 lžíce |
2 lžíce |
1 snítka |
1 snítka |
600 g |
600 g |
6 kusů |
6 kusů |
50 ml |
50 ml |
Postup přípravy
-
Na pánvi rozehřejeme máslo ghí a přidáme osolená a opepřená kuřecí horní stehna. Já měla horní stehna s kostí a bez kůže, ale je možné použít i s kůží). Restujeme několik minut z obou stran dozlatova.
Maso přesuneme na talířek a do pánve vložíme na kolečka nakrájenou šalotku a opět restujeme dozlatova. Pozor, aby se nám nepřipálila!
K orestované šalotce dáme zpět maso a podlijeme dvěma lžícemi balsamikového octa a chvilku necháme probublat. Poté přidáme na čtvrtinky nakrájené fíky, lístečky čerstvého tymiánu a celé to podlijeme drůbežím vývarem (případně jen vodou).
Poté pánev přiklopíme pokličkou a dusíme cca půl hodiny dokud není maso měkké. Kontrolujeme, aby se nevyvařila tekutina a jídlo se nám nepřipálilo. Podle potřeby případně přidáme trochu vývaru nebo vody. Ke konci můžeme pokličku případně odstranit a přebytek tekutiny nechat vypařit.
Makronutrienty
29%
59%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 400 kJ | 2 032 kJ |
Kalorická hodnota | 95,7 kcal | 486 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
6,11 g
1,44 g |
31 g
7,32 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,611 SVJ | 3,1 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
2,46 g
0,926 g |
12,5 g
4,7 g |
Bílkoviny | 12,5 g | 63,5 g |
Sůl | 0,174 g | 0,882 g |
Alergeny
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů