Kuřecí maso na hořčici a cibuli s vařenou kedlubnou - LC
Velmi chutné a jednoduché low carb jídlo, brzy hotové. Na talíři vždy doplním čerstvou barevnou zeleninou.
- 30m
- 2 porce
- středně obtížné
- Evropská
- Jíme venku
- Lchf, low carb
- Obědy a večeře
- Orestování
- Párty
- Primal
- Recepty po babičce
- Vaření
- Vaříme ze základu
- Záchranářské recepty
Suroviny pro 2 osoby
Čeho | Kolik |
---|---|
kedlubna | 1 kus |
sůl | 0,5 lžičky |
kurkuma mletá | 1 špetka |
máslo čerstvé | 1 lžička |
kuřecí prsa | 300 g |
sůl | 2 špetky |
pepř barevný celý | 1 g |
česnek stroužky | 2 kusy |
paprika kapie | 0,5 kusu |
hořčice plnotučná | 1 lžička |
saturejka | 1 lžička |
citronová šťáva, čerstvá | 1 lžička |
cibule | 1 kus |
olivový olej | 1 lžíce |
Postup přípravy
-
Jednu velkou kedlubnu jsem oloupala, nakrájela na kostičky a uvařila v osolené vodě s trochou kurkumy. Po scezení jsem přidala máslo.
-
Dvě menší kuřecí prsa jsem nakrájela na kousky a dala do misky. Osolila jsem, okořenila čerstvě mletým barevným pepřem, přidala jsem dva velké stroužky prolisovaného česneku, půlku velké kapie nakrájené na malé kousíčky, jednu vrchovatou lžičku hořčice, lístky z několika snítek saturejky a trochu citrónové šťávy. Vše jsem důkladně promíchala.
-
Velkou cibuli jsem rozkrojila napůl a každou půlku jsem nakrájela na tenké plátky. V pánvi jsem rozehřála olivový olej a cibuli jsem osmahla do zlatova na mírném plameni. Pak jsem přidala masovou směs a zprudka orestovala.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů