Kuřecí maso na hořčici a cibuli s vařenou kedlubnou - LC

Laduš

Velmi chutné a jednoduché low carb jídlo, brzy hotové. Na talíři vždy doplním čerstvou barevnou zeleninou.

Kuřecí maso na hořčici a cibuli s vařenou kedlubnou - LC

Suroviny pro 2 osoby

Čeho Kolik
kedlubna 1 kus
sůl 0,5 lžičky
kurkuma mletá 1 špetka
máslo čerstvé 1 lžička
kuřecí prsa 300 g
sůl 2 špetky
pepř barevný celý 1 g
česnek stroužky 2 kusy
paprika kapie 0,5 kusu
hořčice plnotučná 1 lžička
saturejka 1 lžička
citronová šťáva, čerstvá 1 lžička
cibule 1 kus
olivový olej 1 lžíce

Postup přípravy

  1. Jednu velkou kedlubnu jsem oloupala, nakrájela na kostičky a uvařila v osolené vodě s trochou kurkumy. Po scezení jsem přidala máslo.

  2. Dvě menší kuřecí prsa jsem nakrájela na kousky a dala do misky. Osolila jsem, okořenila čerstvě mletým barevným pepřem, přidala jsem dva velké stroužky prolisovaného česneku, půlku velké kapie nakrájené na malé kousíčky, jednu vrchovatou lžičku hořčice, lístky z několika snítek saturejky a trochu citrónové šťávy. Vše jsem důkladně promíchala.

  3. Velkou cibuli jsem rozkrojila napůl a každou půlku jsem nakrájela na tenké plátky. V pánvi jsem rozehřála olivový olej a cibuli jsem osmahla do zlatova na mírném plameni. Pak jsem přidala masovou směs a zprudka orestovala.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů