Kuřecí kung pao s chilli ořechy

Marcela Šlehofrová - Vaříme bez tuku

Rychlý oběd bez tuku...

Kuřecí kung pao s chilli ořechy

Suroviny pro 2 osoby

Čeho Kolik
kuřecí prsa 300 g
škrob jemný 30 g
cibule 80 g
pórek 80 g
ořechy směs, pražené 80 g
sojová omáčka shoyu 30 g
cukr moučkový 1 lžička
vývar drůbeží domácí 100 ml
sůl 1 špetka

Postup přípravy

  1. Maso nakrájíme na kousky a promícháme se škrobem. Nesolíme ani jinak nekořeníme. Rozpálíme nepřilnavou pánev a maso na ní rozprostřeme a necháme bez míchání z jedné strany opékat do křupava.

  2. Zatím co se opéká maso, nakrájíme na proužky cibuli a pórek. Do hrnku nalijeme vývar, přidáme sójovou omáčku a cukr. Promícháme.

  3. Jakmile je maso z jedné strany opečené, přidáme cibuli a opečeme druhou stranu. Tentokrát už musíme občas zamíchat, aby nám nezčernala cibule.

  4. Když je maso téměř hotové, přidáme do směsi ořechy a pórek a ještě asi 2 minuty opékáme. Nakonec směs zalijeme připravenou zálivkou a v případě potřeby dochutíme solí.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů