Rychlé lowcarb jídlo z horovzdušné fritézy.
Autorka Věra Husáková dostala jako dárek pod stromeček HF, tak vyzkoušela - děkujeme :)
- 30m
- 12 kusů
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Maso | |
---|---|
1 400 g |
1 400 g |
Marináda | |
2 lžíce |
2 lžíce |
1 lžíce |
1 lžíce |
2 kusy |
2 kusy |
2 lžíce |
2 lžíce |
1 lžíce |
1 lžíce |
Postup přípravy
-
Křídla jsem omyla, osušila a potřela marinádou a nechala přes noc odležet, pak jsem je ve fritéze pekla 25 minut.
Makronutrienty
3%
54%
Čeho | na 100 g | na 1 kus |
---|---|---|
Energetická hodnota | 847 kJ | 1 055 kJ |
Kalorická hodnota | 202 kcal | 252 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
1,14 g
0,629 g |
1,42 g
0,783 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,114 SVJ | 0,142 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
14,2 g
3,94 g |
17,7 g
4,91 g |
Bílkoviny | 17,8 g | 22,2 g |
Sůl | 0,522 g | 0,65 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 4. Ryby a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů