Kuřecí kousky, smetanová omáčka s baby špenátem, gnocchi - LC

Laduš

Kuřecí kousky, smetanová omáčka s baby špenátem, gnocchi - LC

Postup přípravy

  1. V kastrole jsem rozehřála olej a zesklovatěla cibuli. Přidala jsem česnek a osmahla. Zalila jsem vývarem a nechala provařit 15 - 20 minut.

    Současně jsem si na pánvi rozpálila přepuštěné máslo a orestovala jsem na něm osolené a opepřené kuřecí kousky. Dělala jsem to na 2x. Maso jsem uložila bokem do mísy a přikryla. Do pánve jsem nalila trochu vody, promíchala, až se vše připečené ke dnu uvolnilo a spojilo i s výpekem dohromady a tuto směs jsem přidala do kastrolku se základem na omáčku.

  2. Když byla cibule dostatečně provařená, odstavila jsem kastrol z ohně a směs jsem promixovala tyčovým mixérem dohladka. Vrátila jsem zpět na plotnu, přilila smetanu a povařila. Poté jsem přidala špenátové listy a nasypala sýr. Nechala jsem už jen trošku provařit a podle chuti osolila a opepřila. Nakonec jsem do omáčky vložila orestované kuřecí kousky spolu se šťávou, kterou pustilo a nechala jsem jen krátce prohřát.

    Během přípravy omáčky jsem opražila slaninu nakrájenou na malé kousky. Tu jsem pak použila na posypání jídla na talíři.

  3. Gnocchi: Mozzarellu jsem nastrouhala a nechala rozehřát v mikrovlnce. Pokud mikrovlnku nemáte, nedělejte si starosti, rozehřívat ji nemusíte.

    V misce jsem smíchala všechny ostatní uvedené ingredience, přidala mozzarellu a ručně vypracovala těsto.

    Těsto musí být vláčné a nelepivé. Pěkně se s ním pracuje. Pokud je stále mokré a lepivé, přidejte trochu mouky.

  4. Z těsta jsem udělala váleček, který jsem rozpůlila a z každé půlky jsem vyválela hada. Ten jsem nakrájela nožem na malé kousky. Z nich jsem pak tvořila malé kuličky, které jsem lehce zmáčkla vidličkou.

    Vložila jsem je do osolené vroucí vody a vařila 3 - 4 minuty.

    Z tohoto množství jsem měla 45 kousků.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte