Skvělé lowcarb jídlo od Petry Šenkové, děkujeme :)
- 30m
- 2 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Koule | |
---|---|
1,5 kusů |
1,5 kusů |
1 kus |
1 kus |
1 lžička |
1 lžička |
1 lžička |
1 lžička |
1 lžička |
1 lžička |
1 kus |
1 kus |
1 kus |
1 kus |
Batáty | |
400 g |
400 g |
100 g |
100 g |
sýr parmazánového typu, strouhaný 30 g |
30 g |
Postup přípravy
-
1,5 kuřecí prsa, 1 vejce, lžička římského kmínu, lžička papriky, lžička koriandrové pasty, lžička protlaku, 1 cesnek a 1 menší cibule - vše vymixovat do hladka, udělat koule a hodit zvlášť do trouby stejně jako bataty, před dopečením smíchat se smetanou a parmezánem a dopéct.
Makronutrienty
41%
45%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 472 kJ | 2 496 kJ |
Kalorická hodnota | 113 kcal | 596 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
9,65 g
2,4 g |
51 g
12,7 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,965 SVJ | 5,1 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
3,46 g
1,76 g |
18,3 g
9,29 g |
Bílkoviny | 10,5 g | 55,7 g |
Sůl | 0,185 g | 0,979 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů