Kuřecí koule s batáty, smetanou a parmezánem
Skvělé lowcarb jídlo od Petry Šenkové, děkujeme :)
- 30m
- 2 porce
- středně obtížné
Suroviny pro 2 osoby
Čeho | Kolik |
---|---|
kuřecí prsa | 1,5 kusů |
vajíčka | 1 kus |
římský kmín mletý, cumin | 1 lžička |
paprika sladká mletá | 1 lžička |
rajský protlak | 1 lžička |
česnek stroužky | 1 kus |
cibule | 1 kus |
batáty, sladké brambory | 400 g |
smetana na vaření | 100 g |
sýr parmazánového typu, strouhaný | 30 g |
Postup přípravy
-
1,5 kuřecí prsa, 1 vejce, lžička římského kmínu, lžička papriky, lžička koriandrové pasty, lžička protlaku, 1 cesnek a 1 menší cibule - vše vymixovat do hladka, udělat koule a hodit zvlášť do trouby stejně jako bataty, před dopečením smíchat se smetanou a parmezánem a dopéct.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů