Kuřecí korma
Jednoduchý recept na tradiční indické jídlo, po kterém se zapráší. Kuře je jemné, voňavé, se spoustou vynikající krémové omáčky. Hotové je za chvilku a milují ho i děti.
- 30m
- 2 porce
- jednoduché
Suroviny pro 2 osoby
Čeho | Kolik |
---|---|
kuřecí stehenní řízek | 300 g |
ořechy kešu | 30 g |
rajče | 1 kus |
sůl | 0,5 lžičky |
cibule | 0,5 kusu |
máslo čerstvé | 1 oříšek |
bílý jogurt řeckého typu | 400 g |
česnek | 1 stroužek |
kořenicí směs garam masala | 1 lžička |
kardamom mletý | 1 lžička |
kurkuma mletá | 1 lžička |
paprika sladká mletá | 0,5 lžičky |
zázvor, čerstvý kořen | 1 cm |
Postup přípravy
-
Do mixéru dejte koření, rozmixujte na prach. Poté přidejte rajče (lze nahradit rajským protlakem nebo passatou), zázvor, česnek a kešu ořechy. Rozmixujte do hladké pasty - můžete přidat i trochu vody dle potřeby. Koření se nebojte, lžičky naberte klidně i s kopečkem. Směs smíchejte s třetinou až polovinou jogurtu Kuře nakrájejte na kostičky a naložte do nakořeněného jogurtu - můžete udělat den dopředu, mělo by být ale naložené minimálně dvě hodiny. Cibuli nakrájejte najemno a na mírném plameni osmahněte na másle do zlatova. Trvá to cca 5 - 7 minut. Poté přidejte kuře s jogutrovou směsí. Opět na mírném plameni pomalu vařte, cca 15 minut, dokud není kuře zcela uvařené a měkké. Poté přidejte zbytek jogurtu a prohřejte. Místo části jogurtu je možné použít kokosové mléko - změní se ale nutrienty. Můžete jíst hned, daleko lepší je ale další den, když se rozleží. Doba přípravy je bez nakládání cca 30 minut.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů