Kuřecí korma

Jídelní plán

Jednoduchý recept na tradiční indické jídlo, po kterém se zapráší. Kuře je jemné, voňavé, se spoustou vynikající krémové omáčky. Hotové je za chvilku a milují ho i děti.

Kuřecí korma

Suroviny pro 2 osoby

Čeho Kolik
kuřecí stehenní řízek 300 g
ořechy kešu 30 g
rajče 1 kus
sůl 0,5 lžičky
cibule 0,5 kusu
máslo čerstvé 1 oříšek
bílý jogurt řeckého typu 400 g
česnek 1 stroužek
kořenicí směs garam masala 1 lžička
kardamom mletý 1 lžička
kurkuma mletá 1 lžička
paprika sladká mletá 0,5 lžičky
zázvor, čerstvý kořen 1 cm

Postup přípravy

  1. Do mixéru dejte koření, rozmixujte na prach. Poté přidejte rajče (lze nahradit rajským protlakem nebo passatou), zázvor, česnek a kešu ořechy. Rozmixujte do hladké pasty - můžete přidat i trochu vody dle potřeby. Koření se nebojte, lžičky naberte klidně i s kopečkem. Směs smíchejte s třetinou až polovinou jogurtu Kuře nakrájejte na kostičky a naložte do nakořeněného jogurtu - můžete udělat den dopředu, mělo by být ale naložené minimálně dvě hodiny. Cibuli nakrájejte najemno a na mírném plameni osmahněte na másle do zlatova. Trvá to cca 5 - 7 minut. Poté přidejte kuře s jogutrovou směsí. Opět na mírném plameni pomalu vařte, cca 15 minut, dokud není kuře zcela uvařené a měkké. Poté přidejte zbytek jogurtu a prohřejte. Místo části jogurtu je možné použít kokosové mléko - změní se ale nutrienty. Můžete jíst hned, daleko lepší je ale další den, když se rozleží. Doba přípravy je bez nakládání cca 30 minut.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů