Jednoduchý recept na tradiční indické jídlo, po kterém se zapráší. Kuře je jemné, voňavé, se spoustou vynikající krémové omáčky. Hotové je za chvilku a milují ho i děti.
- 30m
- 2 porce
- jednoduché
Potřebné suroviny
300 g |
300 g |
30 g |
30 g |
1 kus |
1 kus |
0,5 lžičky |
0,5 lžičky |
0,5 kusu |
0,5 kusu |
1 oříšek |
1 oříšek |
400 g |
400 g |
Koření | |
---|---|
1 stroužek |
1 stroužek |
1 lžička |
1 lžička |
1 lžička |
1 lžička |
1 lžička |
1 lžička |
0,5 lžičky |
0,5 lžičky |
1 cm |
1 cm |
Postup přípravy
-
Do mixéru dejte koření, rozmixujte na prach. Poté přidejte rajče (lze nahradit rajským protlakem nebo passatou), zázvor, česnek a kešu ořechy. Rozmixujte do hladké pasty - můžete přidat i trochu vody dle potřeby. Koření se nebojte, lžičky naberte klidně i s kopečkem. Směs smíchejte s třetinou až polovinou jogurtu
Kuře nakrájejte na kostičky a naložte do nakořeněného jogurtu - můžete udělat den dopředu, mělo by být ale naložené minimálně dvě hodiny.
Cibuli nakrájejte najemno a na mírném plameni osmahněte na másle do zlatova. Trvá to cca 5 - 7 minut.
Poté přidejte kuře s jogutrovou směsí. Opět na mírném plameni pomalu vařte, cca 15 minut, dokud není kuře zcela uvařené a měkké. Poté přidejte zbytek jogurtu a prohřejte. Místo části jogurtu je možné použít kokosové mléko - změní se ale nutrienty.
Můžete jíst hned, daleko lepší je ale další den, když se rozleží.
Doba přípravy je bez nakládání cca 30 minut.
Makronutrienty
19%
52%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 497 kJ | 2 176 kJ |
Kalorická hodnota | 119 kcal | 520 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
4,24 g
2,47 g |
18,6 g
10,8 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,424 SVJ | 1,86 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
6,25 g
2,31 g |
27,3 g
10,1 g |
Bílkoviny | 11,6 g | 50,6 g |
Sůl | 0,442 g | 1,94 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů