Kuřecí kari - LC

Rychlá a jednoduchá příprava, nízkosacharidový (lowcarb) oběd vás potěší :) Děkujeme Jozefu Kabátovi za skvělý recept.

Kuřecí kari - LC

Suroviny pro 4 osoby

Čeho Kolik
kuřecí prsa 3 kusy
cibule 1 kus
smetana ke šlehání, šlehačka 400 ml
máslo přepuštěné, ghí 2 lžíce
sůl 0,5 lžičky
pepř černý mletý 1 špetka
rajčata sušená 5 g
kořenicí směs kari, japonské 1 lžička
kapusta růžičková 500 g
máslo přepuštěné, ghí 1 lžíce
sůl 2 špetky

Postup přípravy

  1. Na ghí jsem lehce osmažil na slabé měsíčky cibuli, přidal na kostky pokrájené maso, osolil, opepřil a dusil pod poklicí. Když bylo maso hotové, přidal jsem drcená rajčata , kari a minutku podusil. Nakonec zalil smetanou a do zhoustnutí povařil. Dochutil solí.

  2. Na pánvi na ghí jsem jen lehce pod poklicí opekl rozpůlené a očištěné kapustičky, osolil. Na talíři ozdobil jarní cibulkou a sušenými drcenými rajčaty.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů