Kuřecí kari - LC
Rychlá a jednoduchá příprava, nízkosacharidový (lowcarb) oběd vás potěší :) Děkujeme Jozefu Kabátovi za skvělý recept.
- 35m
- 4 porce
- středně obtížné
- Dušení
- Lchf, low carb
- Obědy a večeře
- Orestování
- Primal
- Recepty po babičce
- Vaříme ze základu
- Záchranářské recepty
Suroviny pro 4 osoby
Čeho | Kolik |
---|---|
kuřecí prsa | 3 kusy |
cibule | 1 kus |
smetana ke šlehání, šlehačka | 400 ml |
máslo přepuštěné, ghí | 2 lžíce |
sůl | 0,5 lžičky |
pepř černý mletý | 1 špetka |
rajčata sušená | 5 g |
kořenicí směs kari, japonské | 1 lžička |
kapusta růžičková | 500 g |
máslo přepuštěné, ghí | 1 lžíce |
sůl | 2 špetky |
Postup přípravy
-
Na ghí jsem lehce osmažil na slabé měsíčky cibuli, přidal na kostky pokrájené maso, osolil, opepřil a dusil pod poklicí. Když bylo maso hotové, přidal jsem drcená rajčata , kari a minutku podusil. Nakonec zalil smetanou a do zhoustnutí povařil. Dochutil solí.
-
Na pánvi na ghí jsem jen lehce pod poklicí opekl rozpůlené a očištěné kapustičky, osolil. Na talíři ozdobil jarní cibulkou a sušenými drcenými rajčaty.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů